Vinogallery
Foodpairing

EUROPE DEFENDS ITS TERRITORIES: Ontdek de “Sud-Ouest” op zaterdag 11 maart.

Op zaterdag 11 maart vieren verschillende wijnshops en speciaalzaken twee iconische producten uit het Zuidwesten van Frankrijk: BOB & BGA wijnen uit de Sud-Ouest en BGA Bayonne Ham. Op het programma voor deze ontdekkingsdag: talloze proeverijen, gifts, wedstrijden,... Daarnaast gaat er op 18 maart ook een ontdekkingsdag door bij verschillende winkelpunten van Delhaize. Niet te missen

In het kader van de campagne EUROPE DEFENDS ITS TERRITORIES nodigen de Interprofession des Vins du Sud-Ouest (IVSO) en het Consortium du Jambon de Bayonne de Belgische wijn- en charcuterieliefhebbers uit om hun streekproducten met BOB & BGA-label te degusteren tijdens de ontdekkingsdagen die zullen plaatsvinden in 7 wijnshops, 6 slagers en 20 Delhaize-supermarkten in heel België (de volledige lijst kan u onderaan raadplegen).

De deelnemende wijnhandelaren zullen proeverijen aanbieden van hun assortiment wijnen uit de Sud-Ouest en Bayonne Ham en u van een woordje uitleg voorzien over deze regio en haar delicatessen. Zij houden ook verschillende giveaways achter de hand (flesstoppen, kurkentrekkers, drop-stops, etc.) met de logo’s en kleuren van de verschillende AOP & BGA-wijnen. Er zullen ook folders beschikbaar zijn met meer informatie & pairing-inspiratie.

Bij de deelnemende speciaalzaken zal u Bayonne Ham kunnen proeven en meer te weten komen dit heerlijk streekproduct. Bovndien maakt u kans op een kist 6 wijnen uit de Sud-Ouest, ideaal bij Bayonne Ham (1 winnaar per etablissement).

In de deelnemende Delhaize’s zullen er speciale Sud-Ouest degustatiestanden zijn op zaterdag 18 maart, zodat u van uw wekelijkse boodschappen kan profiteren om de wijnen uit de regio en Bayonne Ham proefsgewijs te ontdekken!

De lijst van deelnemende handelaren vindt u onderaan de pagina.

ONTDEKKINGSDAGEN “SUD-OUEST”

Wijnhandelaren – Zaterdag 4 & zaterdag 11 maart

 • Antidotes (Ixelles – Bruxelles)
  Basin & Marot (Ixelles – Bruxelles)
  Cave Saint-Jacques (Tournai)
  Couleur Vin (Braine-le-Comte)
  Nicolas Tongres (Etterbeek – Bruxelles)
  Sobelvin (Liège)
  The Wine Corner (Genappe)

Speciaalzaken – Zaterdag 4 & zaterdag 11 maart

 • Culi’s (Zottegem)
 • Elsen Kaasambacht (Louvain)
 • Keurslager Michielsen (Anvers)
 • La Jardinière (Nandrin)
 • Rob The Gourmets’ Market (Woluwe-Saint-Pierre – Bruxelles)
 • Slagerij St. Pierre (Gand)

Delhaize supermarkten – Zaterdag 18 maart

 • Delhaize Arbre Ballon
 • Delhaize Blankenberge
 • Delhaize Boechout
 • Delhaize Bosuil
 • Delhaize Dendermonde
 • Delhaize Deurne
 • Delhaize Enghien
 • Delhaize Flagey
 • Delhaize Fort Jaco
 • Delhaize Hasselt
 • Delhaize Heverlee
 • Delhaize Izegem
 • Delhaize Kessel-Lo
 • Delhaize Kraainem
 • Delhaize Oudenaarde
 • Delhaize Reet
 • Delhaize Roeselare
 • Delhaize Sint-Kruis Brugge
 • Delhaize Waasland
 • Delhaize Wondelgem

Meer informatie: www.europedefendsitsterritories.eu