Dirk Rodriguez
Bubbels
89%

Mulderbosch Méthode Cap Classique Brut 2015

2015
Méthode Cap Classique
Millésimé

Commentaar

Mousserende topwijn uit Stellenbosch die gevinifieerd wordt volgens de Europese Méthode Traditionnelle met tweede gisting op fles, wat in de Kaap “Méthode Cap Classique” gedoopt werd. Wijnmaker Henry Kotzé past zijn blend elk jaar aan aan de oogstomstandigheden en aan de kwaliteit van de stille witte wijn, zoals de beste champagnehuizen dat ook doen. In 2015 was de blend 53% Pinot noir, 30% Chardonnay en 17% Pinot Meunier – een mix die haast aan de Montagne de Reims doet denken. De stille wijn wordt 6 maanden opgevoed op grote houten vaten (500 l) om vervolgens langer dan 2 jaar sur lattes te rijpen voor de dégorgement.

Deze MCC is lichtgeel getint met gouden en lichtroze reflecties, verwijzend naar het hoge gehalte Pinot noir en de houtopvoeding. Aroma van witte bloesems, natte steentjes, nectarine en mandarijnzeste, na walsen desemgist en zoet brood. Mond met delicate mousse, retour van citrus, amandelbittertje en een fijne minerale afdronk. Het label vermeldt ‘Brut’, maar in feite is dit een Zero Dosage. Er is alleen de natuurlijke restsuiker die minder dan 3 g/l bedraagt. Feestelijke bubbels die ook graag een voorgerechtje mepikken.

Foodparing

• aperitief
• zeevruchten
• schaaldieren
• visgerechten zonder saus
• bergkazen met harde korst.

Prijs : €± 18