Wijnbars van België
Bestaat sinds 2015 in het centrum van de vurige stede, en een beetje verwonderlijk toch: het is ook de enige echt wijnbar hier. Het is tegelijk een wijnwinkel, een kantien en een school, want u kan er ook wijnopleidingen volgen.
Brasserie voor genieters: van rundcarpaccio tot zarzuela, cajunschotels en mixed grill. Met ook kindermenu’s en 7 vegetarische gerechten wil Zuiderhuis voor iedereen een lekkere pleisterplaats zijn. Maar gelet op de ruime wijnselectie toch iets meer voor liefhebbers van een lekker glas.
Traditionele Frans-Belgische keuken in een hoeve met B&B. De wijnkaart is een atractie opzich. Zaalverantwoordelijke Sofie is sommelier-conseil en zorgde voor almaar meer biologische en biodynamische wijnen op de kaart.
Een voortreffelijke keuken en een mooie, eigentijdse zaal (met atelier naast open keuken) zijn niet de enige kenmerken van dit restaurant aan de Leuvense Ring. Het treffendste van al is de wijnkaart. Zaakvoerder Luc Roelandt kiest steeds meer voor natuurlijke wijnen en de vaste klanten stellen dit duidelijk op prijs.
Bell Amuse is het levenswerk van Jan Degrande en Ellen. De keuken huldigt het principe van het seizoensgebonden maandmenu, bekroond met een Bib Gourmand. Sommelier Ellen (opleiding in Suze-La-Rousse) presenteert een beperkte, maar geografisch goed gespreide wijnkaart.
In de schitterende groene omgeving Piétrain zorgen broer en zus (Simon en Sarah) voor een gastronomische keuken die allerminst bang is van originele ingrediënten. De wijnkaart is goed gestoffeerd (Frans-Italiaanse inspiratie) en wordt samengesteld door Sarah. Ze haalt de mosterd ondermeer bij haar man Yannick Michel, sommelier bij l’Essentiel*.