Persbericht
Regio

Baaie lekker! CM Sauvignon in Franschhoek, Zuid-Afrika.

Voor het eerst in zijn geschiedenis wordt het Concours Mondial du Sauvignon buiten Europa gehouden, met name in de Zuid-Afrikaanse Kaapregio

De veertiende editie van de CMS by Concours Mondial de Bruxelles opent in Franschhoek, gelegen in de subregio Cape West Coast op ongeveer 75 kilometer van Kaapstad (Zuid-Afrika). Gedurende 3 dagen zullen 50 professionele proevers, journalisten, oenologen en inkopers uit 4 continenten en 19 verschillende nationaliteiten niet minder dan 1210 wijnen op basis van Sauvignon blanc beoordelen, een nieuw record voor het Concours!

Naast deze proeverijen zullen zij de riante diversiteit en de adembenemende landschappen van de regio kunnen ontdekken door middel van conferenties, wijngaardbezoeken en ontmoetingen met lokale wijnbouwers en andere professionals.

De sfeer is alvast super melden ons enkele deelnemers, zie foto’s (©C.M.) hieronder, met in het midden het Pebbles project van Koelenhof.