Dirk Rodriguez
AGENDA

Belgovino 2022: zelf proeven hoe goed onze Belgische wijnbouwers zijn

De 9de editie van Belgovino gaat door op 17 en 18 september op het iconische Epernayplein te Middelkerke. Het wordt een onuitgegeven editie met een unieke mix van wijndomeinen en vooral van ongewoon lekkere wijnen.

De 9de editie van Belgovino gaat door op 17 en 18 september op het iconische Epernayplein te Middelkerke. Het wordt een onuitgegeven editie met een unieke mix van wijndomeinen en vooral van ongewoon lekkere wijnen.

Op Belgovino vindt u zowel wijnen van eigen land, als wijnen van Belgische wijnbouwers ‘zonder grenzen.’ Belgovino is beperkt tot 16 stands, maar elke stand, geloof ons, is meer dan het ontdekken waard.

Zo kan u er de wijn proeven die internationaal tot beste rode wijn werd bekroond op de Concours Mondial. Net zo goed vindt u er parels uit Haspengouw en West-Vlaanderen en zelfs zeldzame wijnen uit Spanje en de Canarische eilanden. Om nog te zwijgen over de schitterende cru’s uit het Zuiden van Frankrijk, Zuid-Afrika en Piemonte. Hierbij alvast de voorlopige lijst van deelnemers:

• Domein Cuvelier (Haspengouw)
• De Steinberg (Bree)
• Hoenshof (Borgloon)
• Leo Vinum (overkoepelend Belgisch project)
• Ravenstein (Wervik)
• Zeewientje (Wilskerke)

• Almenkerk (Elgin, Zuid-Afrika)
• Château Castigno (Saint-Chinian, Languedoc)
• Masia Cabellut (Catalunya)
• iDivini (Asti, Piemonte)
• LePlan Vermeersch (Suze-la-Rousse, Rhône)
• Bodega de Moya (Valencia)
• Noémie (Roussillon)
• Olivedale (Swellendam, Zuid-Afrika)
• Ottovini (Alto Piemonte)
• Raíces (Project zeldzame Spaanse druivenrassen)
• Tabares 4 (Canarische Eilanden)

Waar en wanneer?
• Plaats: Epernayplein, Middelkerke
• Wanneer: Zaterdag 17 en zondag 18 september
• Openingsuren: Zaterdag van 11u tot 19u; zondag van 11u tot 18u.