AGENDA

En de Best Oyster Master of Belgium 2022 is …

De tweede editie van de wedstrijd “Best Oyster Master of Belgium” vond plaats op maandag 30 mei 2022 in de Gare Maritime van Tour & Taxis. 5 professionele oesterstekers namen het tegen elkaar op, maar er kon er maar 1 tot winnaar uitgeroepen worden: Saïd Alaoui van Les Brasseries Georges ging met de eer lopen!

Saïd Alaoui van Les Brasseries Georges (Ukkel) mag zich een jaar lang de beste oestersteker van België noemen. De tweede plaats is voor José Gomes van de Brasserie de la Patinoire (Brussel). Mounir Abbou van The Memlinc Seafood (Knokke) vervolledigt de top drie. De finalisten zijn Antonio De Campos van Les Brasseries Georges (Ukkel) en Enzo La Corte van Brasserie de l’Expo (Brussel).

Op maandag 30 mei 2022 namen deze 5 Belgische oesterstekers het tegen elkaar op tijdens de tweede editie van deze Belgische wedstrijd voor oesterstekers. Ze kwamen van heinde en ver en ze streden voor de titel “Best Oyster Master of Belgium 2022”. De kandidaten werden beoordeeld op snelheid, beheersing van de technieken en op hun creativiteit in het dresseren van een plateau van zeevruchten. De jury bestond uit horeca-professionals en pers: David Debin (Horecafocus Group), Paulo Tomaz (Ecailler Divinal Wines & Food) Amandio Maia (Beste Ecailler van België 1984), Simon De Tavernier (Sommelier van Le Château du Mylord), Marlies Beckers (journalist bij Libelle Lekker & Délices) en Lionel De Cocq (journalist bij Horeca Magazine).

Het evenement werd georganiseerd op initiatief van De Wijnen van Centre-Loire en in samenwerking met Tour & Taxis. Het doel? De aandacht vestigen op het soms onbekende of vergeten beroep van oestersteker en op diens talent en vaardigheden van hoog niveau.

Tijdens de beraadslaging van de jury organiseerden de Wijnen van Centre-Loire een masterclass die werd gegeven door sommelier en maître d’hôtel Andy De Brouwer. Hij liet de genodigden proeven van unieke foodpairings tussen verschillende soorten zeevruchten en de wijnen van Centre-Loire (Sancerre, Pouilly Fumé & Pouilly-Sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux Du Giennois, Châteaumeillant, Côtes de la Charité, Coteaux de Tannay).

Voor meer informatie (logo, foto’s…) : Evi De Coninck, Communication & Event Coordinator (evi.de.coninck@vinopres.com ● +32 2 533 27 77) of de Facebookpagina van de wedstrijd.

We bedanken graag onze sponsors van de wedstrijd: Les Vins du Centre-Loire, Seamar, Horecafocus Group en Tour & Taxis.