Sofie De Meerleer
AGENDA

2de Editie van Centre-Loire’s Best Oyster Master of Belgium

De tweede editie van de wedstrijd “Best Oyster Master of Belgium” vindt plaats op maandag 30 mei 2022 in de Gare Maritime van Tour & Taxis. Ze wordt georganiseerd op initiatief van Les Vins du Centre-Loire in samenwerking met Tour en Taxis.

Op maandag 30 mei 2022 zal de fine fleur van de Belgische oesterstekers het tegen elkaar opnemen tijdens de tweede editie van de Best Oyster Master of Belgium. De kandidaten worden beoordeeld op de snelheid van het openen van oesters en zeevruchten, de beheersing van de technieken van het openen van oesters en op hun creativiteit in de presentatie van een plateau van zeevruchten. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Gare Maritime van Tour & Taxis (Brussel). De start is voorzien om 10u.

De wijnen van Centre-Loire (Sancerre, Pouilly Fumé & Pouilly-Sur-Loire, Menetou-Salon, Quincy, Reuilly, Coteaux Du Giennois, Châteaumeillant, Côtes de la Charité, Coteaux de Tannay) wensen hommage te brengen aan het beroep van oestersteker en de traditionele combinatie van zeevruchten met de wijnen van Centre-Loire, enorm geliefd door de Belgische gastronomie.

Inschrijvingen voor de wedstrijd gaan van start op 1 april 2022 en sluiten op 29 april 2022.

Voor praktische informatie om deel te nemen of de wedstrijd (gratis) bij te wonen: vinopres-agency@vinopres.com