Dirk Rodriguez
Personalia

Pablo Alvarez (Vega Sicilia), François Mitjavil (Tertre-Rôtebœuf), Charles Philipponnat e.a. komen Philippe Lambrecht eer betonen tijdens huldiging.

Met een unieke proeverij en een historische avond in Auberge du Pêcheur te Latem werd de overhandiging van de trofee van Wijnpersoonlijkheid van het Jaar in de verf gezet. De huldigingsdiner werd bijgewoond door wijnbouwers, vrienden, familie en klanten van WP of the Year Philippe Lambrecht.

We moeten omzichtig omspringen met het woord ‘historisch’ maar in feite was deze huldiging niets minder dan dat. We vermoeden dat het zelden of nooit nog mogelijk zal zijn om Pablo Alvarez (eigenaar van Vega Sicilia), François Mitjavil (eigenaar van Tertre-Rôtebouf en Roc de Cambes), Louis Havaux (oprichter van de Concours Mondial de Bruxelles), Charles Philipponnat (eigenaarsfamilie sinds een half millennium van het gelijknamige champagnehuis) en Philippe Lambrecht (CEO van Wijnhandel De Brabandere, Derco, The Grape 1870 en Bolleadvice.com) samen te strikken. Ook al kennen ze elkaar al sinds jaar en dag. Dat was donderdagavond 24 februari het geval in l’Auberge du Pêcheur.

Voor de gelegenheid presenteerde Pablo Alvarez zijn hele gamma wijnen voor de aanwezigen, de Macán (Rioja), de Pintia (Toro), de Alión, de Valbuena 5, de Unico 2011 en de Unico Reserva Especial op basis van de jaartallen 2009, 2010 en 2011. De Tokaj Oremus werd bij het dessert geschonken.

François Mitjavil stelde de domeinen Roc de Cambes (Cd Bourg) en Tertre-Rôtebœuf (StEmilion) voor. Oenoloog en mede-eigenaar Jean-Christophe Meyrou van Château Le Rey (Castillon) stelde behalve de twee cuvée’s van Le Rey ook Bellefont-Belcier (St-Emilion) en de boutiek-winery Enclos Tourmaline (Pomerol) voor. Voor Baron Philippe de Rothschild bracht de wijnen van Domaine de Baronarques…

(Lees verder onder de photo)

Charles Philipponnat bracht dan weer een prachtige selectie van zijn champagnes mee met een Brut Nature Royal Réserve, een Blanc de Noir Vintage, de cuvée 1522 en de single vineyard Clos de Goisses.

Het diner werd afgesloten met een schitterende 5 Puttonyos-botrytiswijn van het huis Oremus in Tokaj (cfr. Vega Sicilia)

(foto onder vlnr: Pablo Alvarez, Philippe Lambrecht, François Mitjavil en Jean-Christophe Meyrou)