B. Havaux – D. Rodriguez
Winebizz

Wine Paris & Vinexpo: “We made it in February!”

Wine Paris & Vinexpo heeft gegokt en gewonnen: ze hebben de data van het wijnsalon ongewijzigd gelaten en jawel, het was een succes.

Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 eindigde gisteren op een zeer positieve noot na drie intense dagen van ontmoetingen, uitwisselingen, masterclasses en zakelijke afspraken. Exposanten en bezoekers hadden het plezier elkaar weer te ontmoeten na een twee jaar droogte. Dit langverwachte mondiale evenement voor de wijn- en spiritsindustrie heeft zijn beloften meer dan waargemaakt.

In het hart van de hoofdstad van de “art de vivre” verwelkomde Wine Paris & Vinexpo liefst 2.864 exposanten en 25.739 professionele bezoekers, waarvan 28% buitenlandse (afkomstig uit 109 landen). In de top 5 van dezen landen vinden we (vanzelfsprekend) België, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Nederland en de Verenigde Staten. Hoewel de overgrote meerderheid van de exposanten Frans was, vonden we in Hal 5 stands uit Portugal, Spanje, Italië en Duitsland. En niet te vergeten: ook België was vertegenwoordigd met een grote stand van de Concours Mondial van Brussel waarop 24 medaillewinnende producenten voorgesteld werden, waaronder het Belgische Ry d’Argent.