Dirk Rodriguez
Diverse

Bon Bon, Brusselse culinaire tempel, sluit in juni de deuren

Bon Bon, door velen aangezien als het beste restaurant van Brussel, sluit in juni de deuren. Chef Christophe Hardiquest maakt nieuwe plannen.

Het nieuws werd zondagavond opgepikt van de sociale media en vandaag gepubliceerd in La Libre Belgique. Hardiquest wijt de sluiting niet rechtstreeks aan de pandemie. “Ik heb natuurlijk wel veel kunnen nadenken tijdens deze vreemde periode die we allen beleefd hebben,” schrijft hij. “Ik besefte dat er 20 jaar van noeste arbeid, van 200% jezelf geven en heel veel investeren achter mij lagen en dat ik een bladzijde wilde omdraaien. Ik zal altijd chef blijven, maar wil mijn roeping op een andere manier beleven. Ik weet op dit ogenblik nog niet precies op welke manier, maar deze sluiting is geen einde, wel een nieuw begin.”

Het is natuurlijk een publiek geheim dat Hardiquest bij zijn verhuis van de Vanderlindenstraat in Ukkel naar de Tervurenlaan in Watermaal-Bosvoorde, één groot doel voor ogen had: een derde michelinster binnenhalen. Toen begin vorig jaar niet Bon Bon (wat door velen verwacht werd) maar ’t Zilte een derde michelinster kreeg, heeft hem dat allicht aan het denken gezet. Doe ik het voor de sterren of wil ik iets anders?

Naar verluidt was tot eind vorige week nog niemand van het personeel op de hoogte van de beslissing van Hardiquest. Antoine Lehebel, top-sommelier, verliet eind december al het restaurant om het team van Le Wine in Buizingen te vervoegen.