Charles Piron
Winebizz

Prowein verschuift naar de vroege zomer

Het hing in de lucht en is nu officieel. Prowein verschuift naar 15-17 mei. Daarrond werd een akkoord gemaakt tussen participanten, federaties en het bestuur van Messe Düsseldorf.

Gelet op het hoge aantal besmettingen en de snelle verspreiding van de Omikronvariant, is besloten het evenement niet te laten plaatsvinden op de oorspronkelijk geplande data van 27 tot en met 29 maart 2022.

Dr. Stephan Keller, burgemeester van de deelstaathoofdstad Düsseldorf en voorzitter van de Raad van Toezicht van Messe Düsseldorf, is tevreden met de beslissing: “Alle betrokkenen – de deelnemende bedrijven en de lokale economie – hebben belang bij veilige en succesvolle beurzen in Düsseldorf. De huidige acute pandemische situatie maakt het niet mogelijk om dit op het huidige ogenblik met voldoende zekerheid te plannen. Daarom is uitstel van de handelsbeurs tot de vroege zomer voor alle deelnemers het meest zinvol. Op basis van de ervaring van de laatste twee jaar van de pandemie en de vooruitzichten van de virologen gaan wij ervan uit dat de situatie aanzienlijk zal verbeteren en dat de handelsbeurzen hun positieve effect veel sterker zullen kunnen ontwikkelen.”

Wolfram N. Diener, voorzitter van de Raad van Bestuur van Messe Düsseldorf, benadrukt de steun van de industrie voor de nieuwe data: “De algemene opvatting van onze exposanten is dat we ProWein hard nodig hebben – maar dan wel op een tijdstip dat het de grootst mogelijke kans op succes belooft. Samen met de deelnemende partners en verenigingen lijkt ons het begin van de zomer hiervoor het ideale moment. Wij verwachten niet alleen minder besmettingen, maar ook vlottere reisfaciliteiten. Dit zal de exposerende bedrijven en de bezoekers in staat stellen zaken te doen in een situatie die veel minder door Covid-19 wordt beïnvloed.”

« ProWein goes city » eveneens uitgesteld

Ook het populaire evenement “ProWein goes city”, dat gericht is op eindverbruikers, de Düsseldorfse horeca en internationale wijnbouwers, wordt verplaatst naar de nieuwe ProWein-datum. ProWein goes city biedt wijnliefhebbers de gelegenheid deel te nemen aan proeverijen in wijnwinkels, levendige wijnmenu’s in restaurants of aan evenementen rond het thema “wijn ontmoet kunst, muziek en design”. Naast ProWein nemen ook restaurants, hotels en speciaalzaken deel aan dit gezamenlijke initiatief van Messe Düsseldorf en de branchevereniging Destination Düsseldorf met talrijke evenementen in de stad.