Dirk Rodriguez
Winebizz

Buen Gusto opent zijn derde winkel in Puurs

Na eerdere succesvolle openingen in Dendermonde en Opwijk lanceert Buen Gusto nu zijn derde winkel in Puurs. Schitterende wijnen en delicatessen en in een dito decor.

Het verhaal van Buen Gusto Puurs begint bij een ondernemende vrouw. Valerie Messina, jaren ervaring in de tourismesector. Messina zag haar job voor haar neus verdampen door de covid-crisis. Maar niet getreurd, omdat ze houdt van wijn, ging ze aankloppen bij Guy Heyvaert van Buen Gusto. Of hij geen winkeljob voor haar had. Daar schrikt ze namelijk niet van terug, want als je reizen op maat kan aanbieden, kan je ook snel raden welke wijn iemand kan bekoren.

Wat haar sterkte toen ze voor de job solliciteerde, was haar grote passie voor Spanje. “Mijn grootouders hadden een huis in Spanje en ik heb daar ooit ook een lief gehad,” luidt de uitleg. “Spanje is ook meer dan wijn, het is een hele cultuur,” gaat Messina verder, “Wat dat betreft mag je niet vergeten dat Buen Gusto ook Spaanse delicatessen verkoopt, zoals de lekkere paella (vacuüm verpakt) van chef Rafa Margós. Guy vertelde mij dat hij niemand zocht voor zijn bestaande winkels, maar dat ik misschien zelf een winkel kon openen in mijn vertrouwde omgeving: Puurs. Dat leek een goed plan. De winkel moest echter nog helemaal gebouwd worden en dat nam meer dan een jaar in beslag. In afwachting heb ik als uitzendconsulente gewerkt. In juli zijn we met de inrichting begonnen en vrijdag 10 december zijn we dan open gegaan. Iedereen is opgetogen met de inrichting en de klanten zijn super enthousiast.”

Dat het meteen vlot loopt heeft te maken met meerdere factoren. Valerie Messina: “Het cliënteel moet natuurlijk opgebouwd worden, maar de passage is goed: tussen een chocolatier en een lingeriewinkel in het centrum van Puurs. Bovendien is het aanbod perfect onderbouwd qua marketing en zijn er dankzij de goed geoliede werking van Buen Gusto nooit problemen qua toelevering.”

De opmerkelijkste nieuwigheid is de inrichting van de shop met twee cirkels waarin 90 flessen wijn worden getoond (zie foto onder). De klanten kunnen een fles uit een soort van buizensysteem nemen, zonder aan de fles bovenaan te raken. Bij de getoonde fles staat een goede didactische uitleg met regio en druivensoorten. Naast de delicatessen, krijgen ook de giftboxen krijgen een belangrijke plaats in de rekken.

Nieuwsgierigen kunnen de shop bezoeken op volgend adres: Dorpshart 19 – 2870 Puurs. Klik op de link voor de website voor de openingsuren. Op kerstavond open tot 16u.

Voor de website klik hier

  • sdr