Baudouin Havaux
Regio

Bestel nu de Gids van de Belgische Wijnen voor onder de Belgische kerstboom

De laatste exemplaren van de eerste historische editie van de Gids van de Belgische Wijnen liggen op verzending te wachten. In deze gids zijn 162 wijnen opgenomen, afkomstig van 61 verschillende Belgische wijndomeinen en geselecteerd door een onafhankelijke jury van vooraanstaande sommeliers, wijnhandelaars en journalisten. De commentaar bij de wijnen wordt nog aangevuld met nuttige informatie over elk van de wijndomeinen.

Aan de geselecteerde wijnen werd een maximum van 5 sterren toegekend. Slechts 3 wijnen haalden dit ultieme maximum:

  • CHANT D’ÉOLE Cuvée Réserve Brut
  • GENOELS-ELDEREN Zilveren Parel Brut 2014
  • RUFFUS Chardonnay Brut Sauvage

Deze wijnen werden door de jury beschouwd als de beste ambassadeurs van de Belgische wijnbouw. Ze treden toe tot de exclusieve 5 sterren-club. Dat de keuze viel op drie mousserende wijnen is misschien geen toval, gelet op de ruime erkenning die onze bubbels al te beurt viel op internationale concours.

Deze eerste editie van de Gids van de Belgische Wijnen is ook een welverdiend eerbetoon aan de Belgische wijnbouwers en aan de pioniers die met euvele moed de Belgische wijnbouw letterlijk uit de grond gestampt hebben. In feite gaat het om een nieuwe economische activiteit waarop België trots mag zijn. De auteurs van deze gids en de juryleden die de wijnen voor deze gids hebben geselecteerd, hebben met deze uitgave tot doel onze nationale wijnproductie te promoten en de consument wegwijs te maken doorheen de wijngaarden en de wijngebieden die ons land rijk is.

In deze gids vindt u ook heel wat informatie over de Belgische wijnbouw in het algemeen, zijn appellaties, zijn evolutie, de mogelijkheden voor wijntoerisme en de verschillende wijndomeinen. U kan de gids nog vóór kerst bestellen via onderstaande link. Gratis verzending met Bpost.

De gids (€19,90) nu bestellen. Klik hier.