Dirk Rodriguez
Personalia

België wint voor het eerst de Copa Jerez!

Paul-Henri Cuvelier en Fabian Bail van Restaurant Paul de Pierre zijn erin geslaagd om als eerste Belgische team de Copa Jerez te winnen in Spanje.

Sommelier Paul-Henri Cuvelier en chef Fabian Bail, vertegenwoordigers van restaurant Paul de Pierre, bekoorden de jury met hun klassieke en creatieve pairings en winnen de IXste Copa Jerez. De leden van het Belgische team winnen bovendien de Juli Soler-prijs voor Beste Sommelier en de prijs voor Beste Chef.

Het Nederlands team haalde de prijs voor best pairing met voorgerecht binnen. Denemarken behaalde de prijs voor best pairing met hoofdschotel. De prijs voor best pairing met het dessert ging naar de Verenigde Staten en deze voor de meest creative pairing naar Rusland.

Acht teams van chef-koks en sommeliers, uit verschillende landen, namen deel aan de grootste gastronomische show ter wereld, live uitgezonden. Deze negende editie kende gewaagde, vernieuwende en verrassende combinaties. Voor de eerste keer werd het Copa Jerez Forum & Competitie live uitgezonden via copajerez.com/streaming, waardoor het een evenement wordt met een wereldwijd bereik.

Hieronder het menu en de pairings van team Paul de Pierre:
• Voorgerecht: makreel, dashi, chorizo, artisjok, paksoi, lavasolie, gecombineerd met ‘Fino Viña Corrales’ van Bodegas San Francisco.
• Hoofdgerecht: lamsfilet Iberico, puree van knolselder met mosterd en gegrilde sesamolie. Courgettebloem gevuld met Manchego-kaas, shiitake en gekonfijte aardappel met rozemarijn, vergezeld met Oloroso van Bodegas Gutierrez Colosía.
• Dessert: in tabak en specerijen gepocheerde peer, cremeux van citroen- en geitenkaasijs, en crumble van amandel. Gecombineerd met ‘Medium Old Harvest’ van Bodegas Ximénez-Spinola.

Dikke proficiat aan onze Belgen! Dit is een verdiende internationale toptrofee voor een team dat van wijn een regelrechte passie heeft gemaakt.