AGENDA

Ontdek de wijnen en delicatessen van de Sud-Ouest in Tour & Taxis op 15 en 16 oktober

Kom op vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober naar Tour & Taxis om 3 paradepaardjes uit Zuidwest-Frankrijk te ontdekken: wijnen, eendenproducten en ham uit Bayonne. Degustaties, workshops,... Het volledige programma van het evenement vindt u hier!

Zoals de naam al doet vermoeden is de Vino Village een dorp gewijd aan wijn. Voor deze editie, die gewijd is aan de wijnen van Zuidwest-Frankrijk, zullen ook 2 emblematische delicatessen uit de streek te proeven zijn: producten van eend (foie gras, eendenborst, enz.) en Bayonneham.

De Vino Village Sud-Ouest bestaat uit een dertigtal stands van wijnhandelaars en delicatessenwinkels. Elk etablissement presenteert de producten van het Zuidwesten die zij in hun gamma aanbieden: u kunt hun selectie wijnen uit het Zuidwesten ontdekken, producten op basis van eend uit het Zuidwesten (foie gras, eendenborst, enz.) en Bayonneham.

De toegangsprijs bedraagt €5, waarvoor u een wijnglas (om mee naar huis te nemen!) en 3 jetons ontvangt. Een degustatieportie (wijn, eend of ham) is 1 of 2 jetons waard (1 jeton = €1).

Tijdens het evenement kan u steeds proeven bij de stands wanneer het u uitkomt. Naast de proeverijen zijn er op beide dagen van het evenement op verschillende tijdstippen diverse workshops gepland.

Programma onder de foto.

PROGRAMMA

VRIJDAG 15 OKTOBER

► 19u00 | Presentatie van de appellatie BOB Gaillac, degustatie van Bayonneham BGA en Eend van de Sud-Ouest BGA.

► 19u30 | Presentatie van de appellatie BOB Fronton, degustatie van Bayonneham BGA en Eend van de Sud-Ouest BGA.

ZATERDAG 16 OKTOBER

► 15u00 | Masterclass gepresenteerd door topsommelier Eric Boschman.

16u30 | Presentatie van de appellatie BOB Madiran, degustatie van Bayonneham BGA en Eend van de Sud-Ouest BGA.

17u00 | Presentatie van de appellatie BGA Côtes de Gascogne, degustatie van Bayonneham BGA en Eend van de Sud-Ouest BGA.

18u00 | Presentatie van de appellatie BOB Saint Mont, degustatie van Bayonneham BGA en Eend van de Sud-Ouest BGA.

18u30 | Presentatie van de appellatie BOB Pacherenc du Vic-Bilh, degustatie van Bayonneham BGA en Eend van de Sud-Ouest BGA.

U hoeft zich niet van tevoren in te schrijven voor de masterclass en de presentaties, u kunt gewoon op de dag zelf komen.

Aangezien het aantal plaatsen echter beperkt is, raden wij u aan tijdig aanwezig te zijn om er zeker van te zijn dat u kunt deelnemen aan het evenement van uw keuze.

Praktische informatie onder de foto.

PRAKTISCHE INFORMATIE

📅 Vrijdag 15 en zaterdag 16 oktober
🕐 14u-21u op vrijdag, 11u-20u op zaterdag
📍 Gare Maritime van Tour & Taxis (Picardstraat 7 – 1000 Brussel)
💰 1 glas (dat u mag houden) + 3 degustaties = €5 (nadien €1/extra degustatie)
🎟️ Evenement toegankelijk met Covid Safe Ticket

Facebookevenement : Vino Village Sud-Ouest