Dirk Rodriguez
Oenotoerisme

Bubbels aan zee wordt dit weekend Bulles en Ardennes

Onder het motto 'Met een glas bubbels in je eigen bubbel' vindt in Durbuy nu plaats wat vorige week in Middelkerke plaatsvond, alleen de gastregio is verschillend: 'Prosecco'.

De formule van “Bulles” is even eenvoudig als succesvol: deelnemers betalen 2 euro voor een wijnglas en per glas wijn (of fles) betalen ze rechtstreeks aan de producent. Men vindt er vrijwel alle bekende mousserende soorten, van Kaapse Vonkelwijn en Portugese Espumante tot de klassiekers. Maar bij deze eerste editie in de Ardennen is de gastregio dus Prosecco. Op zich genomen is Prosecco natuurlijk geen regio, het mag immers in belangrijke delen van Noord-Oost Italië geproduceerd worden…

Wijnliefhebbers kunnen ook becommentarieerde wijnproeverijen volgen (20€, inclusief 6 wijnen) en op die manier iets opsteken over ode productiewijze van de populaire Italiaanse bubbelwijn.

Bij de grote bezielers achter het Prosecco-festijn in Durbuy vinden we onder meer Mionetto en Freixenet. Organisator Alain Bloeykens geeft ons nog een leuk cijfer mee over de bubbelgekke Belg: in 2019 dronken we per capita liefst 5,84 flessen schuimwijn. Enkel het kleine Letland doet de coupes en flûtes nog vaker vol. De top 3 in ons land: 1) Cava, 2) Prosecco, 3) Champagne.

Matching food and wine
Bubbels aan Zee staat voor een totaalpakket: proeven, vergelijken en genieten van een verfrissend glas mousserende wijn op een zomers terras tussen de palmbomen. Voor de kleine honger tussendoor kan u terecht bij topchef Felix Alen die fijn hapjes uit zijn koksmuts tovert. En je ook demo’s en workshops bijwonen, genieten van live optredens en dj-sets.

Zaterdag 21/8 duurt het festijn tot 23 uur. Zondag 22/8 tot 20 uur.