Dirk Rodriguez
Foodpairing

Wijndomein Nobel pakt uit met een riant pop-up restaurant

Uniek gastronomisch hoogstandje gemist op Valke Vleug? Geen nood, Wijndomein Nobel bouwde een schitterend overdekt pop-up terras waar chef Sam D'Huyvetter en zijn team tot 13 juni voor een gastronomisch festijn zorgen.

Wijndomein Nobel werd opgericht in 2012 en is uitgegroeid tot een belangrijke wijngaard van 5,5 hectare op initiatief van Joris Van Duffel. De zandbodems zorgen er voor frisse en spannende wijnen die al medailles wegkaapten bij de VVS en op de Concours Mondial van Brussel. De ambitie is er springlevend: er wordt gewerkt aan een uitbreiding van de wijngaarden met om en bij de 5 hectare. Behalve stille wijnen zal er in de toekomst ook plaats zijn voor een gamma mousserende wijnen.

Fine Dining Pop-up
Als projectontwikkelaar lanceert Joris Van Duffel midden augustus in Gent het boetiekhotel Yalo, waarvoor hij chef Sam D’Huyvetter engageerde, samen met de sous-chefs Gilles Bogaert en Jordin Michiels. Samen kwamen ze op het idee om deze lente een pop-up restaurant te openen op een plaats waar daar voldoende plek voor is: op het Wijndomein Nobel! Het initiatief werd The Winery Fine Dining / Garden Experience gedoopt.

Een uniek 10-gangen menu, met of zonder wijnen of huisgemaakte sapjes van het huis wacht de geïnteresseerden op. Het hoeft geen betoog dat de mooiste dagen er nu aankomen… Het menu ontdekken en reserveren kan via onderstaande link

The Winery Menu en Reservaties

(foto’s onder: 1) zijaanzicht van het pop-up restaurant 2) Joris Van Duffel en Laurence De Kerpel)