Dirk Rodriguez
Foodpairing

Zilte serveert aan terras bij Valke Vleug

De deal was snel beklonken omdat beide partijen er de voordelen van inzagen: Zilte is de meest gehypete naam in restaurantland, maar Wijndomein Valke Vleug is dan ook een prachtige setting met een fantastische infrastructuur.

Bovendien bleef Zilte op deze manier in eigen provincie, in Liezele, deelgemeente van Puurs. Het klopt dat Valke Vleug misschien wel de mooiste gebouwen heeft van alle Belgische wijndomeinen. Dat is het werk van architect Vincent Van Duysen en opdrachtgever Jan Van Lancker.

Ook het DNA van de locatie zit gastronomisch goed: Valke Vleug is gebouwd op de restanten van een oude aspergehoeve. Dat driesterrenchef Viki Geunes met zijn équipe naar Liezele afzakt begrijpen we dus heel goed, vooral gelet op het feit dat, zoals hij zelf verklaart, dat zijn eigen terras op het MAS te waaierig is. Dat hij dat slechts voor 11 dagen (22 shifts) doet is wel jammer, want natuurlijk waren alle beschikbare plaatsen meteen volzet, hoewel er naar verluidt een reservelijst bestaat. Dus voor de fans: je weet maar nooit dat er iemand moet afzeggen.

(lees verder onder de foto)

Voor Valke Vleug is het vanzelfsprekend een schitterende imagoboost. Niet alleen krijgen de wijnen van het domein een nooit geziene aandacht, ook de wijnen die verdeeld worden door Vinetiq, zusteronderneming van Valke Vleug en specialist in cool climate wijnen, zullen in de schijnwerpers staan.