Dirk Rodriguez
Personalia

Dries Corneillie en Benoît Couderé lanceren Santé Wines

Topsommeliers Dries Corneillie (sommelier bij De Jonkman**) en Benoît Couderé (Beste Sommelier van België 2015) lanceren een online wijnhandel met veel offline advies: Santé!

Gelet op hun achtergrond is hun uitgangspunt van een “no-compromise” wijnaanbod zeer geloofwaardig. Met Santé hebben ze ook geopteerd voor een breed aanbod, niet evident wanneer men begint, met beperkte volumes. Daar is een heldere uitleg voor: Dries en Benoit hadden elk van hun kant al een wijnzaak in bijberoep (Vins de Benoît en D.Vinum). De tijd zal voor wel duidelijk maken waar de roeping precies ligt en welke wijnen het cliënteel het meest weten te bekoren.

In het geval van webwinkels missen wijnliefhebbers meestal het fysieke contact en de warme narratieve uitleg. Vandaar dat Dries en Benoît in de toekomst vooral thema-avonden plannen en hun opwachting zullen maken op tal van evenementen.

Wat met restaurants, een wereld die ze als hun broekzak kennen? “De bedoeling is dat dit slechts 25% van de omzet zal vormen,” licht Benoît Couderé toe. “Dat kan weinig lijken, maar we hebben weinig volumewijnen in stock. Onze nadruk ligt op authentieke, evenwichtige wijnen met respect voor druif en regio.”

Behalve via evenementen willen de initiatiefnemers uit werk maken van abonnementen. Een fijne manier voor de klant om elke maand verrast te worden met een ontdekkingspakket naar ieders budget.

Een kleine greep uit het aanbod: “Jonathan Didier Pabiot in Pouilly-Fumé, Luc & Lise Pavelot in Pernand-Vergelesses, Domaine Tempier in Bandol, Santa Duc in Gigondas, Château de la Liquière in Faugères, Domaine Lingot-Martin in Savoie, Vajra in Barolo, Bodegas Peñafiel in Ribera del Duero, Sumarroca in Catalonië, Korta Katarina in Kroatië, Stift Göttweig in Kremstal, Château Kanafar in Libanon, Meerhof in Swartland en verder een opvallend grote selectie uit België…

Zelf hun wijnaanbod ontdekken kan via santewines.be
of benoit@santewines.be / dries@santewines.be