Persbericht
Diverse

Wie wordt de Best Belgian Taster of the Year?

Vino Magazine organiseert de eerste editie van de BBT-Open in samenwerking met de Concours Mondial van Brussel en Riedel als partner.

Vino Magazine organiseert samen met de Concours Mondial van Brussel en met Riedel als partner, de eerste editie van de BBT-Open. BBT staat voor Best Belgian Taster, ‘Open’ staat voor het feit dat de wedstrijd toegankelijk is voor zowel geoefende wijnliefhebbers als professionals (sommeliers, wijndocenten, wijnhandelaren, chefs en andere werknemers uit de horeca…).

De BBT-Open draait rond de moeilijkste proef die er in de wijnwereld bestaat, namelijk het blind herkennen van wijnen. De deelnemers krijgen 60 minuten om 10 Europese wijnen te identificeren volgens druivenras, herkomst, oogstjaar en rijpingstechniek.

De laureaat zal een jaar lang de titel dragen van Best Belgian Taster of the Year en ontvangt een diploma, een trofee, een selectie als jurylid van de Concours Mondial van Brussel en meerdere prijzen.

De wedstrijd zelf is voorzien op 2 en 4 oktober 2021. Inschrijvingen zijn mogelijk vanaf 22 maart 2021. De wedstrijd houdt rekening met de sanitaire maatregelen.

Dit is de link naar het Google-registratieformulier dat pas op 22 maart werd geactiveerd: link

Voor meer informatie, het volledige reglement of de deelnamevoorwaarden, neemt u contact op via bbto@vinopres.com