Charles Piron
Diverse

De Concours Mondial trekt richting Luxemburg

Bij de keuze van de locatie voor de Concours Mondial van Brussel, hebben de organisatoren gekozen voor Luxemburg, hoofdstad van het Groothertogdom. Andermaal eist covid een hoofdrol op in de beslissing: Yinchuan (China) wordt met een jaar uitgesteld tot 2022.

Alle internationale proevers zullen zich het professionalisme en het warme onthaal van onze gasten herinneren. De oorspronkelijk geplande data blijven ongewijzigd. De proeverijen vinden plaats van 21 tot en met 23 mei 2021 in het congres- en expositiecentrum LuxExpo, gelegen in het zakendistrict van Luxemburg-stad. De data kunnen verschoven worden, indien de sanitaire toestand dat vereist.

“Wij danken het gastland dat het ons een bijzonder mooi kader voor ons evenement heeft geboden en uitgenodigd om de prachtige Moezelwijngaarden te bezoeken en de diversiteit van het land te ontdekken. Bij gebrek aan internationale vakbeurzen en professionele bijeenkomsten is de Concours Mondial een van de enige gelegenheden die zich aandienen. Het was dan ook van essentieel belang het Concours op de oorspronkelijk geplande data te handhaven om de producenten een unieke kans te bieden hun wijnen te promoten en nieuwe markten aan te boren.” aldus Baudouin Havaux, voorzitter van de CMB.

De hellingen van de Luxemburgse wijngaarden strekken zich uit over een strook van 42 kilometer langs de Moezel. Het is geen toeval dat het Luxemburgse Moezeldal, het belangrijkste wijnbouwgebied van het Groothertogdom, een van de grote toeristische bestemmingen van het land is. De Luxemburgse Moezelwijnroute en de spectaculaire schoonheid van de steile wijngaarden, begrensd door de bedding van de Moezel, maken van deze wijnregio iets unieks. Van Schengen in het zuiden tot Wasserbillig in het noorden zorgen ongeveer 340 wijnbouwers voor meer dan 1250 hectare wingerd, waarvan 90% is bestemd voor de productie van witte wijnen.