D. Rodriguez – C. Piron
Winebizz

Bourgogne vervangt “Grands Jours” door “Openkelderdagen”

Met de "Grands Jours en caves" nodigen wijnbouwers en négociants uit Bourgogne professionals uit om bij hen one-to-one te komen proeven, dit als alternatief voor het evenement "Grands Jours". De openkelderdagen gaan door van 15 tot 19 maart. De "normale" editie van de Grands Jours zal dan plaatsvinden in 2022.

De laatste editie van de Grands Jours de Bourgogne, een tweejaarlijkse internationale beurs, vond plaats in maart 2018, intussen bijna 3 jaar geleden. De editie van 2020, oorspronkelijk gepland van 9 tot 13 maart, kon niet doorgaan vanwege het coronavirus.

De raad van bestuur van de Grands Jours de Bourgogne evenals de organisatoren van de 12 proeverijen van dit evenement hebben uitvoerig de mogelijkheden bestudeerd om de organisatie tot maart 2021 uit te stellen. Maar gelet op de huidige situatie besliste de raad van bestuur op 12 november om de volgende editie van de Grands Jours de Bourgogne andermaal uit te stellen tot maart 2022, zodat deze “fysiek” kan plaatsvinden.

Toch blijkt er een dringende nood te zijn aan een commerciële en communicatieve acte de présence. Daarom wordt er een onthaalweek in de kelders georganiseerd van 15 tot 19 maart 2021. Vraag is maar of Frankrijk voor de Belgische professionals tegen dan nog een rode zone zal zijn. Zoniet zal men hiervoor twee covid-testen moeten ondergaan, in België alleen al. We zwijgen dan nog over de regels in Frankrijk. Wie heeft dat ervoor over? Dus lijkt het ons vooral over een intern-Frans alternatief te gaan.

« Grands Jours en Caves »

De organisatoren hebben deze openkelderdagen “Grands Jours en Caves” gedoopt. Aankopers en journalisten zijn welkom in Bourgogne. Het is wel vreemd dat de Bourgogne via bijvoorbeeld de site van de BIVB hiervoor geen platform biedt met tijdslots zoals in musea. Maar goed, het persbericht werd pas verspreid, misschien wordt daarin nog voorzien.