Dirk Rodriguez
Personalia

Joep van Almenkerk overleden

Joep van Almenkerk, medestichter van het Kaapse wijndomein Almenkerk overleed op 11 januari.

Het was via Instagram dat we op de hoogte kwamen van het overlijden van Joep van Almenkerk, vader van Joris van Almenkerk, die aangestoken door de wijnmicrobe in 2002 besloot om een boomgaard aan te kopen in de maritieme regio Elgin en die om te turnen tot een wijngaard. Almenkerk werd voornamelijk door drie personen verder uitgebouwd: Joep en Joris van Almenkerk en Joris’ vriendin Natalie Opstaele.

Almenkerk heeft van in het begin gemikt op het allerhoogste: degelijke Zuid-Afrikaanse premiumwijn maken maar zonder de natuur te forceren. Na enkele jaren experimenteren besloot Joris dat de wijngaard vooral geschikt is voor Syrah, Merlot, Chardonnay, Sauvignon blanc en Viognier. Joep had ook gedroomd van Pinot noir, maar dat bleef bij een experiment.

Joep overleed in Kaapstad op 66-jarige leeftijd, enkele dagen nadat zijn eerste kleinzoon werd geboren. Hoewel Joep van geboorte Nederlander was, boekte hij samen met zijn vrouw Yvonne Bedert, moeder van Joris, vooral succes als horeca-uitbater aan de Belgische kust (Restaurant De Mikke, Oostduinkerke).

Vino Magazine wenst familie, vrienden, Joris en Natalie, veel sterkte.

• De wijnen van Almenkerk worden verdeeld via Kaapwijn
• Meer info over alemnkerk vind je hier