Dirk Rodriguez
Foodpairing

Zullen we nu zaterdag even 100.000 maaltijden afhalen bij de buurtbistro? Het kan.

Uit sympathie, om te ondersteunen, maar ook omdat verandering van spijs doet eten: nu zaterdag bestellen we bij de bistro uit de buurt.

Zaterdag (23/5) willen de buurtbistro’s 100.000 maaltijden aan de man brengen en ze hebben daarvoor de krachten gebundeld onder het initiatief van Dinnergift, een onderneming gericht op cadeaubons die zich nu specialiseert op bons waarmee je na de lockdown op restaurant zal kunnen gaan. Privé-initiatief dat zonder twijfel een aantal restauranthouders zal helpen om het hoofd boven water te houden. Er werd een aparte website opgericht waarmee je deelnemende bistro’s in eigen buurt kan ontdekken.

Momenteel tekende al zowat 1.700 restaurants in (dat kan gratis). Het zou dus best wel eens kunnen dat het streefdoel wordt gehaald. De intiatiefnemers zeggen ook de bedoeling te hebben restauranthouders die tot dusver helemaal dicht bleven, de weg te tonen naar de take-away business. We duimen voor het welslagen van het initiatief en hopen dat het zoveel mogelijk restaurants helpt de coronacrisis te overleven.

Voor de link naar de website. klik hier