Dirk Rodriguez
Regio

Oud Conynsbergh zet ambities in de verf met benoeming Kris Van de Sompel

Maître-sommelier en wijndocent Kris Van de Sompel gaat Oud Conynsbergh leiden. Daarmee kiest het Boechoutse wijndomein resoluut voor de toekomst en voor een verdere professionalisering.

Het werd vroeger al aangehaald in deze kolommen, onder meer door professor Economie Ghislain Houben: de productie van Belgische wijn neemt zienderogen toe, er zal dus snel nood zijn aan een doordachte professionalisering en commercialisering. Bij eigenaar Lode van den Brande groeide het besef dat zijn eigen wijndomein meer aandacht vroeg dan hij het kon geven, dus ging hij op zoek naar een algemeen directeur voor zijn wijndomein. Hij moest niet ver zoeken: hij kende Kris Van de Sompel al van de basiscursussen wijn die hij gaf op het domein. De ambities zijn groot: uitbreiding van de wijngaard, bouw van een nieuwe cuverie en bijsturing van het wijnassortiment.

Kris Van de Sompel: “Die ambities zijn terecht. Het domein geniet van een uitzonderlijke ligging op een uitloper van het Diestse plateau dat rijk is aan zandsteen en kalk. Vandaar dat de keuze voor pinot-gerelateerde wijnrassen en mousserende wijnen voor de hand ligt, daar waar er nu voornamelijk stille wijnen worden geproduceerd.”

Er werden al wijncursussen gegeven op het domein, mogen we dan aannemen dat oenotoerisme ook een deel van de activiteiten wordt?

Van de Sompel: “Absoluut. In de molen die op het domein ligt, gaat nu maandag de volledig vernieuwde wijnwinkel open. En dat zal het startsein zijn van nog meer publieke activiteiten. Maar de meeste aandacht zal zeker gaan naar de herstructurering van de wijngaard die nu al meer dan 7 hectare groot is en verder zal uitgebreid worden. Oud Conynsbergh zal ook steeds meer op natuurlijke wijze gaan werken, met onder meer het gebruik van biodynamische preparaten en fermentatie met endogene gisten. Die wijnen zullen in de toekomst steeds meer de wind in de zeilen hebben.”

Adres en contact:
Wijndomein Oud Conynsbergh
+32 3 353 77 25
info@oudconynsbergh.be
Konijnenbergstraat 2
2530 Boechout
www.oudconynsbergh.be

Foto onder: Kris Van de Sompel