B. Havaux – D. Rodriguez
DIVERS

Frisse Bib’s voor zomerse dagen

De selectie partyboxen van Vino in wit en rosé, ideaal voor zomerse lentedagen

Misschien nog even terugkomen op deze kleine paradox: feestjes en barbecues voor de vrienden zijn tot nader order verboden, toch liep de verkoop Bib’s of partyboxen nooit zo hoog op. De reden werd door de inkopers van de supermarkten al in een voorgaand artikel aangehaald: de mensen willen dat geruststellende gevoel dat ze genoeg in huis hebben gehaald…

Hoe dan ook kunnen we herhalen wat we bij de voorstelling van de rode wijn in Bib zegden: de kwaliteit stijgt jaar na jaar en zowel bij wit als bij rosé vonden we meerdere voltreffers. Koel de boxen voldoende lang op voorhand. Het grotere volume (3L) vereist dat u de Bib een volledige dag (24u) laat koelen.

Witte wijn
Blanc de Blanc d’Espagne ‘Aéren-Macabeo’ Zonder oogstjaar, ***
Geen productieregio vernoemd, maar vermits Aéren erg populair is in La Mancha, hebben we een sterk vermoeden. Aromatisch en expressief met goed present en rijp fruit. Zuiver en evenwichtig, ondanks een lichte toets van restsuiker. 12% alc. Prijs/kwaliteittopper.
Delhaize, €9,99

Pascua Chardonnay Organic, Italië (regio niet aangeduid), 2019***.
Ook hier een expressief aroma, wat doet veronderstellen dat er méér in deze wijn zit dan enkel Chardonnay. Rijk en fris tegelijk met een fijne retour van citrus in de mond. Van biologische wijnteelt. 13% alc.
Sparretail. €15,98.

Domaines Vinsmoselle Rivaner, Luxemburg AOP **
Lichtvoetig maar verfrissend, met zowel wit steenfruit als wat varen (vegatale hint) in de neus. De mond is evenwichtig met fris fruit en zuurtjes. Lager alcoholgehalte 10,5%
Carrefour, €13,99

Roséwijn
Elephant Rosé, AOP Lubéron, geen oogstjaar ***
Niet alleen de packaging verrast hier, ook de kwaliteit van de rosé. Dit is zonder meer goed gemaakt, met rijp zomerfruit (aarbeid, framboos, kruisbes) en een aangename rinsheid. Lichtjes tintelend op de tong met een retour van gul klein fruit en wat kruidigheid in de afdronk. Bevestigt het stijgende profiel van de wijnen van de Lubéron. Geeft vele Provencewijnen het nakijken tegen omgerekend 4,6 euro/fles.
Sparretail. €18,49€

Plaimont Diable Rosé, AOP Saint-Mont, 2019 **
Op basis van een originele druivenmix uit de Sud-Ouest: Tannat, Pinenc en Cabernet. Toasty neus met zowel klein rood fruit als noten. Op de tong fris en evenwichtig met ietwat hoogtonige zuren. Wijn om goed fris te serveren bij het aperitief en lichte voorgerechten.
Colruyt. €15,95€