Baudouin Havaux
Oenotoerisme

Op zoek naar je favoriete producent in… Bourgogne

Het Bureau van de Bourgognewijn (BIVB) heeft een handige interactieve atlas gelanceerd. Die laat je toe je favoriete producent te localiseren en appellaties in kaart te brengen. Handig voor wie reisplannen heeft.

Deze interactieve map is niet alleen voor professionals toegankelijk maar gewoon voor iedereen (zie link onderaan). Je kan zoeken naar gemeenten, appellaties en vervolgens zie je mooi de verschillende niveaus ingekleurd: regionale, gemeentelijke en topappellaties (premiers en grands crus).

De kaart gaat van Chablis in het noorden tot Mâcon in het zuiden.

Een andere mogelijkheid is om de kaart van een appellatie te downloaden. Interessant als u vooral één soort wijn op het oog hebt.

Wanneer u een gemeentenaam intikt ziet u vervolgens een icoontje voor elke producent. Van zodra u uw producent gevonden hebt, klikt u op de naam en vindt u tenslotte de nodige gegevens: exact adres, telefoonnummer en website indien hij er een heeft.

U kan ook de op het bruine zoekicoontje klikken en rechtstreeks naar je producent zoeken. Maar je zal merken dat niet alle producenten erop staan. Enkel zij die hun medewerking verleenden aan dit project.

link: Bourgogne-Maps