Dirk Rodriguez
DIVERS

Op de Fles: verhalen achter bieretiketten

Luc De Raedemaeker en Joost Houtman, zytologen van dienst in dit boek, schreven een amusant boekje bij elkaar over de verhalen achter bieretiketten

Als u nog op zoek bent naar een leuk eindejaarscadeau, dan is dit misschien een sneltip. Twee van onze bekendste bierkenners, Luc De Raedemaeker en Joost Houtman, schreven de opwindendste verhalen achter biermerken (en etiketten) bij elkaar. Zoals u kan raden hebben sommige etiketten en biermerken alles te maken met de stichters van de brouwerij, zoals De Koninck e.a.. Soms is het pure marketing (SeefBier) en vaak met een knipoog naar zondige hitsigheid (‘Pêcheresse’, ‘Verboden Vrucht’, ‘Malle Babbe’ of ‘Sexual Chocolate’, ‘Oh Buurman wat doet u nu?’,…). Maar soms zit er echt wel een diepere geschiedenis achter. Fijne bedlectuur om nadien na te vertellen. Liefst bij een pint bier aan de toog, dat spreekt.