Baudouin Havaux
DIVERS

Jerom Winery is Belgisch en staat bij Carrefour

We beginnen stilaan de effecten te zien van het uitstekende (Belgische) oogstjaar 2018 in ons glas en... in de supermarktrekken

Jerom staat samen met zijn vader en hoogleraar economie Ghislain Houben aan het hoofd van Jerom Winery. Het concept van Jerom Winery bestaat erin om percelen waar vroeger appelen of peren werden geteeld, om te turnen tot wijngaarden. Dat is niet dwaas: gronden waar de appelboom gedijt zijn doorgaans ook geschikt voor wijnbouw. Sinds vorige week vinden we de Chardonnay 2018 en de Acolon* 2018 van hun hand op het schap bij Carrefour Hyper. Deze supermarktketen pakt graag uit met lokale wijnbouwers.

Het uitstekende oogstjaar 2018 (voor België, Champagne en Bourgogne) wordt gereflecteerd in het glas. De chardonnay is erg geslaagd: fruitig, perziktoets, een fenolische rijkdom die zeldzaam is voor ons land en voldoende frisheid en structuur in de finale. Een ontdekking.

Voor de rode geldt hetzelfde wat de fenolische rijkdom betreft, maar het karakter van de druif doet denken aan de Cabernet franc van de Loire. Dus dit lijkt ons iets voor de liefhebbers van Chinon en Saumur-Champigny.

*Acolon is een gekruist druivenras met de Dornfelder en Lemberger als voorouders.