Dirk Rodriguez
Foodpairing

Daar zijn de eerste En Rama Oesters

Met de feesten zullen er weer oesters verorberd worden dat het een lieve lust is. Samen met Cinoco en Tio Pepe ontwikkelde Zeeland's Roem een nieuwe oestersoort die buitengewoon goed smaakt met En Rama Sherry

Olivier De Schutter van Cinoco zocht een leuk idee om de En Rama, de ‘ruwe’ van de flor gehaalde en ongefilterde sherry meer in het zonnetje van de eindejaarsdagen te zetten. Hij vond een partner in oesterkweker Zeeland’s Roem die off-bottom met fyto-plankton een nieuwe oester holle kweekte (origine van de soort: Japan).

  • Olivier De Schutter (l)

De fles die door wijnmaakster (3de generatie) Silvia Flores Cintado wordt getoond is de En Rama sherry van Tio Pepe, een exclusiviteit die restaurants vinden bij Metro. Maar voor de gelegenheid werden vanaf juli ook 24 flessen En Rama in de zee bewaard. Die werden bij de inauguratie van de oesters ook gekraakt. De smaak week niet veel af van de ‘gewone’ En Rama, maar het aroma was delicater, alsof de zee en de getijden de ‘lies’ anders in contact hadden gebracht met de wijn. Hieronder de met was beschermde flessen die uit de zee werden opgehaald. De oesters en de En rama zullen in volgende restaurants alvast verkrijgbaar zijn:
Bizie Lizie (Antwerpen)
De Lieve (Gent)
Les Eleveurs (Halle)
Silo’s (Boortmeerbeek)