DIVERS

Ontdek de sommelier van het jaar 2020

Stéphane Dardenne werkte eerder al bij Hotel Zur Post* in Sankt Vith en bij la Table de Maxime** in Paliseul en maakt sinds vorige zomer deel uit van het team van L’air du temps** als hoofd van de sommellerie.

Stéphane Dardenne kreeg zopas de titel van ‘Sommelier van het jaar 2020’ toegekend door Gault & Millau Belgium.

Hij verrijkt de dineerervaring in het restaurant met een ongelooflijk persoonlijke selectie nectars en druiven en creëert onverwachte, geniale combinaties. Over zowel traditionele als bio wijnen weet hij het fijne, hij vertelt er voor al wie wil ook nog een anekdote bij en ratelt ook het hele aromaprofiel van de gekozen wijn af.

Stéphane begrijpt, door te proeven, wat chef Sang Hoon Degeimbre bedoelt met zijn gerechten. Hij verzint, door tal van snuggere combinaties, een decorum voor zijn verhalen en maakt van zijn wijnen heuse personages in een verhaal dat hij aan tafel met verve weet te brengen. Sang Hoon en Stéphane vormen een uitgelezen duo dat elke klant het gevoel geeft een unieke ervaring te hebben beleefd.