Dirk Rodriguez
Regio

Prettige kennismaking: Wijnbar Ons Huis

Wijnbar Ons huis vind je op de Grote Markt in Sint-Truiden. Je vindt er meerdere horeca-zaken onder één groot dak, maar de boeiendste zaak van al (in onze lichtjes subjectieve ogen) is by far de wijnbar.

In 1991 begon Paul Driesens (Coovi-diploma op zak) in Ons Huis een brasserie, maar hij zat met handen en voeten gebonden aan een bekende brouwer uit Leuven. Om toch zijn zin en passie te volgen turnde hij zijn zaak stapsgewijs om tot wijnbar (met ook enkele bieren). Met groot succes, want waar elders in de buurt van Sint-Truiden vind je lekkere tapa’s, gefrituurde calamares of kroketjes van Mechelse koekoek met een schitterend glas wijn (selectie van 20 wijnen per glas)? Inderdaad onvindbaar hier en dus van goudwaarde. Het aanbod is ronduit gigantisch, van Oostenrijk tot Chili, van de Roussillon tot Haspengouw, you name it. Bovendien is Paul een rum-freak. Dus ook liefhebbers van de betere cocktail zijn hier aan het goed adres. Vanaf 22 oktober staat de bar in het brandpunt van onze belangstelling, want hier vindt dan de Ribera-actie plaats. Met kans om een fijne wijntrip naar Ribera del Duero te winnen.

Intussen staat zijn dochter Aurélie hem bij en volgens ons is de toekomst meer dan verzekerd. Vader en dochter hebben samen trouwens erg creatieve plannen. Volgend jaar meer daarover!

Bekijk de video van wijnbar Ons Huis hier

Meer info over Ons Huis vind je op deze link