Oenotoerisme

Duiken naar wijnparels in Kroatië

Dankzij Edivo Vina kan je in Kroatië nu ook duiken naar lekkere lokale wijnen, al dan niet verpakt in amforen

In de prachtige azuurblauwe omgeving van Dubrovnik vind je in de sector Pelješac enkele van de beste wijngaarden van Kroatië. De beste wijn is er de Dingač, gemaakt van een druif die verwant is met de Zinfandel en de Primitivo, met name de Plavac Mali.

Onderzeese wijnen zijn niet nieuw, want de laatste jaren werden onder meer in Bordeaux al flessen en hele vaten onder zee bewaard, maar Edivo Vina zorgt wel voor een exclusief fungehalte door een ware wijnkelder te creëren op een diepte van 18-25 meter onder de zeespiegel. De “kelder” wordt in feite gevormd door het geraamte van een oude boot. Enkel wijnen die minstens 700 dagen hebben gerust bij een constante temperatuur van 15°C kunnen opgevist worden.

Codenaam van de duikoperatie: Navis Mysterium – het Mysterie van de Zee. De wijnen worden onder drieërlei vorm verkocht: de gewone glazen fles (€18), de met schelpen versierde fles (€81) of de kleine amfoor die u op de foto ziet (€336). En voor 50 euro extra mag u zelf het duikerspak aantrekken en duiken naar uw eigen wijn. Duiken kan tot eind oktober. Geen duikervaring? Ook voor een initiatie kan gezorgd worden.

Photos et infos : edivovina.hr