Wijnbars van België
Bistro met extravagante Italiaanse trekjes die toevallig de naam Parijs in het schild voert. Toch is de keuken onbegrensd geïnspireerd met zowel Franse, Belgische als Italiaanse invloeden. 10 wijnen per glas is een troef.
20 heures Vin vinden we in het centrum van Terhulpen. Erg gesmaakt, want er wordt zowel voorzien in eenvoudige koude hapjes als warme gerechten. Aan de toog vinden we 20 referenties die per glas worden geserveerd.
Moderne, op versheid gebaseerde bistro-keuken, met normaal geprijsde menu’s en vriendelijk geprijsde wijnkaart, zo mag hert ook eens. De drie grote wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje, zijn goed vertegenwoordigd. Tussen de keukenuren kan je er terecht voor tapa’s in de wijnbar.
De wijnkaart is hier met veel zorg samengesteld, met ook referenties van Belgische wijnbouwers. Verder goed overwogen wijnen uit de belangrijkste regio’s in de wereld. De prijzen voor topwijnen doen vermoeden dat hier eerder met forfaits wordt gewerkt. Riant terras voor de zonnige dagen.
Marina Claus opende begin dit jaar SOMM als een Pop-up wijnbar. Begin maart ging ze dan definitief van start met een concept waar goed over nagedacht is. De wijnen die je gewoon zo aan de bar of aan tafel (SOMM 'Bistro') neemt beantwoorden aan drie categorieën: SOMMRegular, SOMM Special en SOMM Exclusive. Het gaat van eenvoudige naar exclusieve wijnen. Maar sowieso zit er een exclusief kantje aan SOMM, want Marina serveert alleen wijnen die je moeilijk elders vindt.
Aangevuurd door Eline Savereys en haar partner, met nadruk op Italiaanse biodynamische wijnbouwers, zoals het Italiaanse domein van de Saveryes-familie, Avignonesi.