Regio

Ferment doet de temperatuur stijgen in Brett Country

De lancering kende wat vertraging, ondermeer omdat de renovatie van het gebouw meer voeten in de aarde had dan gedacht. Maar sinds eind februari heeft de Lennikse markt er wee…

RHÔNE

De Rhône ontdekt zijn witte druiven

De wijnwereld lijkt een gezapig, idyllisch wereldje waar de tijd net iets meer stilstaat dat in de rest van de goegemeente, maar dat is schijn. Dit zijn de belangrijkste trend…

Foodpairing

Bij een perfecte lentelunch hoort geuze

En bij deze oersimpele, maar superlekkere lunch stelde iemand zich de vraag hoe het kon dat er tussen 2 verschillende geuzes zo’n verschil in alcoholgehalte kon bestaan?

Spirits blog

Fenyang, hoofdstad van de meest geconsumeerde alcohol ter wereld

Dé specialiteit van China is een sterkedrank op basis van granen. Sinds eeuwen wordt hij op dezelfde rituele manier gesavoureerd. Wat velen niet weten: het is de meest geproduceerde e…

DIVERS

Nieuws van het Belgische wijnbouwersfront

Terwijl de Belgische wijnbouw eruptief evolueert, zitten ook onze Belgische wijnbouwers in het buitenland niet stil. We gingen op Prowein even poolshoogte nemen.

DIVERS

Malartic-Wedstrijd: de antwoorden en… de winnaar

Bij deze de antwoorden en de winnaar van onze Malartic-Wedstrijd waarvoor de antwoorden moesten binnen zijn 22 maart. Alvast dank voor jullie enthousiaste en talrijke inzendingen voor deze unieke wedstrijd.

Winebizz

Fransen kunnen niet lachen met “slechte prestaties” van hun sommeliers

In België konden we leven met de top-10 plaats voor Antoine Lehebel op de Best Sommelier of the World Contest. Maar in Frankrijk wordt er niet gelachen met de ontgoochelend…

Foodpairing

Over hopscheuten en pyrazines

Wijnen afkomstig van het druivenras Sauvignon blanc, maar niet alleen van deze druif, hebben een kenmerkende geur van groene paprika, asperges, kruisbes, vers gemaaid gras en soms buxus. Vanwaar dez…

Oenotoerisme

Champagne publiceert (eindelijk) “witboek oenotoerisme”

De Champagne-streek is na Bordeaux de meest bezochte wijnstreek van Frankrijk, niet in het minst door Belgen. Goed dat er eindelijk een witboek over oenotoerisme wordt uitgebracht, want behalve enkel…

DIVERS

Hommage à Jacques Perrin: eerbetoon aan de Mourvèdre

In de rand van de Best Sommelier of the World-Contest werden een aantal masterclasses gegeven die een opmerkelijk, want niet-commercieel karakter hadden. Miguel Torres stelde nieuwe vergeten druivenrassen voor e…

Personalia

Interview met Pascaline Lepeltier: sommelier en bekendste Française in New York

Korte bio: Pascaline Lepeltier is de eerste vrouw die én Meilleur Ouvrier en Beste Sommelier van Frankrijk is geworden. Ze is rad van tong en praat razendsnel – in he…

Winebizz

10de Concours Sauvignon: de winnaars

Het palmares van de pas afgelopen editie 2019 van de Concours Mondial van de Sauvignon werd bekendgemaakt zondag ll op Prowein. Klassiekers aan het feest maar er bleven genoeg prijze…

Diverse

Duitser Marc Almert mag zich dé sommelier van de sommeliers noemen

Zelden gezien: drie verrassende namen in de finale en alle drie verklaarden ze zich in de persconferentie achteraf perfect gelukkig met hun plaats!

Diverse

¡Malartic-wedstrijd!

Win een verwen-tweedaagse voor 2 in Bordeaux op Château Malartic-Lagravière.

Diverse

Bestsomm 3 : 60 vragen in 60 minuten

Dag 3. Geen genade, na de uitgelopen proclamatie van dinsdag, kregen de kandidaten om 8u30 precies nieuwe vragen voorgeschoteld. Maar er volgden nadien erg originele tests.

Diverse

Lehebel halve finalist! Maar wie zijn de anderen?

De organisatie heeft de halve-finalisten doen zweten. Niet door de zware proeven, maar door een uur te laat met de uitslag naar buiten te komen. Maar: Antoine is erbij!

Lees meer