Regio
Nieuwe rebellie in Cava-land: Corpinnat
Er zaten exact twee buitenlandse journalisten bij de voorstelling van Corpinnat, iemand van Decanter en iemand van Vino Magazine. Nochtans zorgde het nieuws voor een aardbeving in de Spaanse pers…
Regio
Bordeaux Primeurs 2017: eerste indrukken
In 2017 waren er veel tegenvallers voor de boeren, toch heeft de subtop zijn uiterste best gedaan om verzorgde wijnen te maken. Sommigen zelfs met een uitstekende wijn tot gevol…
Spirits blog
Craft and sustainability in the spirits industry
Numerous reports attempt to predict trends in the spirits industry for the period 2018-2020. The spirits sector has undergone a sea change and surge in growth over the last twent…
Diverse
De Wijnen van de Loirevallei in onze restaurants: Le Ventre Saint Gris (1/6)
Welke plaats nemen de Wijnen van de Vallei van de Loire tegenwoordig in bij de betere Belgische bistronomie en gastronomie? We wilden het horen uit de mond van 6 gepassioneerd…
Regio
Koele Chablis in warme tijden: 12 wijnhuizen
Chablis blijft een van de geliefkoosde witte wijnen in ons land. Het feit dat de prijzen vrij stabiel bleven en zich ook wat betreft onderscheiden van andere bourgognewijnen, is ee…
Winebizz
Podere Forte: nieuwe ster aan Toscaans firmament?
De jaren ’90 waren wat dat betreft ongezien, de doorbraak van de Supertuscans was een fijne shock, iets dat bejubeld werd omwille van de frisse zweem van rebellie en natuurlij…
Diverse
Sorry ober, deze wijn heeft 2-Bromo-para-cresol (oestersmaak)
Na de kurksmaak, geur van natte hond en rotte eieren hebben we nu de oestersmaak
Spirits blog
De gin-trend: wanneer is de maat vol?
Er zijn nu al meer dan 1.000 gins beschikbaar in België. In Engeland gaat het dezelfde kant op. Daar gingen in 2017 liefst 51 miljoen flessen over de toonbank. Ondank…
Foodpairing
Champagne en kruiden: aromabruggen
Champagne is meer dan een stijlvol voorafje. Ontdek meer over foodpairing met champagne - in het bijzonder met gekruide gerechten.
Winebizz
Marina Claus opent SOMM te Gent
“Lieve facebookvrienden, ik heb geweldig nieuws! Op 6 februari start mijn droomproject!! Dan open ik mijn eigen wijnbar en wijnrestaurant SOMM in Gent! Marina Claus startte haar project inderdaad me…
Regio
Heeft Bordeaux de wind weer in de zeilen?
In 2017 nam de export van bordeauxwijn weer toe na een dip die drie jaar duurde. België zou volgens het CIVB opnieuw zijn plaats innemen als 2de belangrijkste exportbestemming.
Personalia
Ik hou van belegen wijn, wat zegt dat over mij?
Mensen hebben persoonlijkheden. Net als wijnen. Op de een of andere manier vinden ze elkaar.
Regio
Zuid-Afrika op waterrantsoen
Met Zuma is al één probleem weg in ZA, maar hoe zit het intussen met het watertekort? We werpen even een blik op de watermap
Spirits blog
Rum die swingt? Ja dat bestaat, de Cachaça!
De Braziliaanse cachaça is de directe neef van de artisanale rum, maar het is niet eenvoudig om er in België te vinden en dat is jammer. Christian Vergier, specialist i…
Regio
Zo houdt men uw glaasje Cava goedkoop
De kans is groot dat er binnenkort in uw glas cava almaar meer druiven uit Extremadura zitten, een landsdeel in het zuidwesten van Spanje dat tegen de Portugese grens ligt.