Regio
Verslag van een oogst: Dappersveld-Woestijn
Beseffen de Belgen wel hoe uitzonderlijk deze oogst was? Zij die al een tijdje in het vak zitten zeker wel, bij de anderen zie je ongeloof in de ogen wannee…
Winebizz
Wie wordt de beste sommelier van de wereld?
Van 11 tot 15 maart 2019 zullen 65 sommeliers afkomstig uit 62 landen met elkaar de degens (in casu de kurkentrekkers) kruisen. Plaats van het treffen: Antwerpen!
Cariñena ontsluiert zijn terroir (1/2)
Cariñena is een wijnregio die al eeuwen bekend staat om zijn wijnen. Er is al sprake van de wijnen van Cariñena in de literatuur van de oudheid.
En de beste Belgische Wijnen 2018 zijn…
Exact 33 medailles werden er uitgereikt op de Wedtrijd voor de Beste Belgische Wijn 2018, georganiseerd door de VVS. De uitslag.
Personalia
Philippe Grafé, Wine Personality of the Year (2/2)
In een eerste deel las u hoe Philippe Grafé al zijn geld investeerde in 10 hectare hybride wijnstokken. Hier leest u het vervolg: de harde weg naar de eerste successen.
Diverse
Ode aan de man die “foert” zei tegen zijn pensioen en herbegon van nul (1/2)
Philippe Grafé stak zijn laatste spaarcent in wijnranken, 10 hectare vol wijnranken waarvan niemand wist of ze ooit iets zouden opbrangen. 15 jaar later noemt men hem een visionair e…
Personalia
Plotse overlijden van Lotte Wolf (32) schrikt restaurantwereld op
Lotte Wolf is plots overleden. De Vlaamse en Nederlandse sommeliers kenden haar maar al te goed omdat ze zo gedreven was, omdat ze iets mysterieus had en zo gepassioneerd wa…
Winebizz
Aandeelhouder van AB Inbev verwerft 20% van Pétrus
De Franse zakenkrant Les Echos kwam gisteren met een mooie scoop: een Zuid-Amerikaanse aandeelhouder van AB-Inbev zou 20% van Pétrus op zak hebben. Het nieuws werd door de familie Mouei…
Diverse
Proeverij Wijnkeuring
Goud voor Belgische Wijn op Wijnkeuring Lage Landen (met Duitse Jury)
De Chardonnay "Krachtig" van het Wijndomein Kitsberg (Heers) was een van de opvallende Belgische laureaten, maar er waren nog meer gelukkigen.
Rood
saint-emilion sans sulphites
Château Lanbersac ‘Cœur de Vigne’ Puisseguin St-Emilion (sans sulphites)
Monocépage 100% Merlot zonder sulfiettoevoeging! Zuiver op de graat, zelfs geen spoortje van wilde gist. Hoed af! Intens en geconcentreerd met braam, cassis en bosbes. Krachtige aanzet met een stevig…
Foodpairing
Wine Club Bucella
ULB-Professor opent wijnbar
Nicolas Meeùs en de gebroeders Bucella (Claudio en Fabrizio) willen het wijnbar-concept duidelijk dynamiseren met hun gedreven team. Plaats van de afspraak: Ukkel, op 500 meter van het Zoniënwoud. Naam…
Winebizz
Grootste Brusselse wijnhandelaar verlaat Molenbeek vanwege auto inbraken en vastgoedprijzen
Cinoco heeft al 50 jaar zijn hoofdkwartier op minder dan een kilometer van de beruchte Molenbeekse Vierwindenstraat, maar heeft besloten dat hier geen toekomstverhaal kan geschreven worden. Er zijn ondermee…
Spirits blog
Wij drinken Bulgaarse wijn, maar de Bulgaren drinken Rakia
Rakia (Rakiya) is een sterkedrank die de Bulgaren nog liever drinken dan hun eigen wijn. Zelfs aan tafel.
Diverse
Oogst: er zijn handen nodig in Wallonië!
Door de warme, zonnige zomer, wordt ook in België dezer dagen al geoogst. Domaine de Mellemont begon al op 22 augustus te plukken! Dat moet zowat een vroegterecord zijn !
Franse grootmacht Pernod Ricard neemt onlineplatform Uvinum over
Pernod Ricard neemt het Spaanse Uvinum over, naar eigen zeggen de grootste Europese onlinewinkel voor alcoholische dranken
Lees meer
De beste wijnrestaurants &
wijnbars van het land
zoek een adres