Foodpairing

Over hopscheuten en pyrazines

Wijnen afkomstig van het druivenras Sauvignon blanc, maar niet alleen van deze druif, hebben een kenmerkende geur van groene paprika, asperges, kruisbes, vers gemaaid gras en soms buxus. Vanwaar dez…

Oenotoerisme

Champagne publiceert (eindelijk) “witboek oenotoerisme”

De Champagne-streek is na Bordeaux de meest bezochte wijnstreek van Frankrijk, niet in het minst door Belgen. Goed dat er eindelijk een witboek over oenotoerisme wordt uitgebracht, want behalve enkel…

DIVERS

Hommage à Jacques Perrin: eerbetoon aan de Mourvèdre

In de rand van de Best Sommelier of the World-Contest werden een aantal masterclasses gegeven die een opmerkelijk, want niet-commercieel karakter hadden. Miguel Torres stelde nieuwe vergeten druivenrassen voor e…

Personalia

Interview met Pascaline Lepeltier: sommelier en bekendste Française in New York

Korte bio: Pascaline Lepeltier is de eerste vrouw die én Meilleur Ouvrier en Beste Sommelier van Frankrijk is geworden. Ze is rad van tong en praat razendsnel – in he…

Winebizz

10de Concours Sauvignon: de winnaars

Het palmares van de pas afgelopen editie 2019 van de Concours Mondial van de Sauvignon werd bekendgemaakt zondag ll op Prowein. Klassiekers aan het feest maar er bleven genoeg prijze…

Diverse

Duitser Marc Almert mag zich dé sommelier van de sommeliers noemen

Zelden gezien: drie verrassende namen in de finale en alle drie verklaarden ze zich in de persconferentie achteraf perfect gelukkig met hun plaats!

Diverse

¡Malartic-wedstrijd!

Win een verwen-tweedaagse voor 2 in Bordeaux op Château Malartic-Lagravière.

Diverse

Bestsomm 3 : 60 vragen in 60 minuten

Dag 3. Geen genade, na de uitgelopen proclamatie van dinsdag, kregen de kandidaten om 8u30 precies nieuwe vragen voorgeschoteld. Maar er volgden nadien erg originele tests.

videos

Dag 2: de spanning na de kwartfinales

Maar eerst wat ontspanning - allerminst blind - met wit en rood van Malartic

Diverse

Lehebel halve finalist! Maar wie zijn de anderen?

De organisatie heeft de halve-finalisten doen zweten. Niet door de zware proeven, maar door een uur te laat met de uitslag naar buiten te komen. Maar: Antoine is erbij!

videos

ASI-Best Sommelier of the World – De eerste dag

➡️ Filmmontage van de eerste dag! Hoe voelde Antoine zich bij de eerste proeven?

Diverse

Lehebel schat de tegenstand in

Het wordt een hete strijd tussen 66 topsommeliers. We monsterden ze maandag na de eerste blinde proeven en de theoretische tests (22 pagina's met schriftelijke vragen). Niemand leek uit zij…

AGENDA

De wijngaard van Da Vinci

Minder bekend maar helemaal correct: Leonardo Da Vinci had een wijngaard en nog wel in Milaan. Na DNA-onderzoek ontdekte men wat Leonardo er klaarmaakte. De wijngaard is inmiddels gerestaureerd e…

Rood

Château de Caraguilhes “Solus” (bio) – Cru Boutenac

Kruidig, krachtig, beetje wild van karakter met mooie minerale toetsen die refereren aan de bodem van leisteen (schistes) en natuurlijk aan het gehalte van oude carignan stokken. De carignan i…
Oenotoerisme

‘Belgisch’ Château Malartic-Lagravrière open voor oenotoerisme

Château Malartic-Lagravière, sponsor van de Wedstrijd van de Best Sommelier of the World en al sinds 1996 in Belgische handen, stelt zich open voor oenotoerisme.

Lees meer
De beste wijnrestaurants &
wijnbars van het land
zoek een adres