Diverse
1ste Belgische Whisky & Spirits Festival te Brussel
Brussel heeft eindelijk zijn Festival van de Whisky, Gin en andere spirits! Noteer in uw agenda: van 1 tot 3 Juni 2018 op de Mezzanino van Autoworld in het Jubelpark…
Diverse
Portugese wijn meert aan in Blankenberge
Op vrijdag 11 mei komt te Blankenberge het oudste zeilvrachtschip ter wereld aan. Aan boord 1200 flessen wijn met een extreem lage ecologische voetafdruk.
Wit
Esprit de Crès Ricards “Marsanne-Rousanne”
Gemaakt op basis van de witte druivensoorten Marsanne en Rousanne die we kennen uit de Rhône-vallei, maar die zich ook in de Languedoc op hun best voelen. De wijn wer…
Regio
Klein Andorra, grote wijn
Andorra associëren de meesten onder ons met fiscaal vluchtgeld en een Pyreneeënetappe in de Tour, niet met wijn. Toch beschikt Andorra over een sjiek terroir.
Foodpairing
De Beste Sommelier van België 2017 steekt zijn neus in de Loire-Vallei (2/6)
Herfst vorig jaar ging Jasper Van Papeghem met de hoogste prijs aan de haal tijdens de finale van de Beste Sommelier van België. Deze jongen is van vele markten thui…
Spirits blog
Waarom biologische sterkedrank zo lang werd weggelachen
De consument heeft almaar meer oog voor duurzaamheid en biologische landbouw. Die trend waait nu (eindelijk) ook over naar de spirits. Want het verhaal dat dioxines en pesticides worden "weggedistilleerd…
Regio
Nieuwe rebellie in Cava-land: Corpinnat
Er zaten exact twee buitenlandse journalisten bij de voorstelling van Corpinnat, iemand van Decanter en iemand van Vino Magazine. Nochtans zorgde het nieuws voor een aardbeving in de Spaanse pers…
videos
Biercocktail Tiki de BXL
Biercocktail! Britt Baroness toont de finishing touch van haar succesnummer, de Tiki de Bruxelles. Mét recept!
Rood
Laderas de Leonila “Vino de Pueblo” Mencía
Uitgepuurde, frisse, strakke en toch mooi geconcentreerde wijn van de mencía-druif. Zelfde boeiende spankracht in de mond met een benige textuur en toch flink wat vlees om de botten. D…
Regio
Bordeaux Primeurs 2017: eerste indrukken
In 2017 waren er veel tegenvallers voor de boeren, toch heeft de subtop zijn uiterste best gedaan om verzorgde wijnen te maken. Sommigen zelfs met een uitstekende wijn tot gevol…
Spirits blog
Craft and sustainability in the spirits industry
Numerous reports attempt to predict trends in the spirits industry for the period 2018-2020. The spirits sector has undergone a sea change and surge in growth over the last twent…
Diverse
De Wijnen van de Loirevallei in onze restaurants: Le Ventre Saint Gris (1/6)
Welke plaats nemen de Wijnen van de Vallei van de Loire tegenwoordig in bij de betere Belgische bistronomie en gastronomie? We wilden het horen uit de mond van 6 gepassioneerd…
Regio
Koele Chablis in warme tijden: 12 wijnhuizen
Chablis blijft een van de geliefkoosde witte wijnen in ons land. Het feit dat de prijzen vrij stabiel bleven en zich ook wat betreft onderscheiden van andere bourgognewijnen, is ee…
Winebizz
Podere Forte: nieuwe ster aan Toscaans firmament?
De jaren ’90 waren wat dat betreft ongezien, de doorbraak van de Supertuscans was een fijne shock, iets dat bejubeld werd omwille van de frisse zweem van rebellie en natuurlij…
Wit
Domaine des 2 Clés
Dit kleine domein is gelegen te Fontjoncouse, op een frisser terroir, tussen wilde kruiden en ruwe valleien liggen de wijngaarden ingebed. Wijn met een mooie aromatische expressie, toets van safraan…
Lees meer
De beste wijnrestaurants &
wijnbars van het land
zoek een adres