Dirk Rodriguez
AGENDA

Millésime Bio viert zijn 30ste verjaardag met veel nieuws

Sinds 1993 is Millésime BIO niet alleen uitgegroeid tot ’s werelds grootste professionele salon voor de biologische wijn, maar ook van alle andere gealcoholiseerde biologische dranken. De 30ste editie gaat door van 30 januari tot 1 februari 2023 in het Parc des Expositions van Montpellier. Voorafgaand, op 23 en 24 januari is er al de digitale versie van het salon.

Noem Millésime BIO gerust de hoogmis voor de biologische wijn, cider, bier en spirits. Wie uit is op nieuwigheden, sommigen zullen zelfs zeggen ‘de toekomst van de wijn en andere dranken’ is dit een verplichte afspraak. Het is tevens het eerste belangrijke professionele salon van het jaar en op die manier een prettig weerzien voor heel wat professionals.

Millésime BIO is qua sfeer onvergelijkbaar met andere salons en dat ligt in het DNA van het salon zelf. Millésime BIO werd in het leven geroepen door de wijnbouwers zelf, gegroepeerd onder de Association Interprofessionnelle des Vignerons Bio d’Occitanie (SudVinBio). Anno 2022 vertegenwoordigt SudVinBio 70% van alle AB-gecertificeerde wijnen van de regio.

2023 betekent 30 jaar Millésime BIO
De organisatoren wilden niet dat deze jubileum-editie zomaar voorbij zou gaan. Daarom zal u meerdere nieuwe ideeën, formats, informatie en ruimten kunnen ontdekken in Montpellier:
• Een speciale ruimte voor de Jeunes Vignerons
• Een afdeling voor de Biodynamie en Agro-ecologie
• Voorstelling van de CSA/Millésime BIO-studie over de consument en de labels waarmee hij de voorbije 30 jaar geconfronteerd werd.
• Introductie van bulk-producten op het salon.
• Een extra-muros evenement voor het grote publiek in het centrum van Montpellier

Concours Challenge Millésime BIO
Vooraf, op 17 en 18 januari 2023 vindt voor de 16de keer de Challenge Millésime BIO plaats, ‘s werelds grootste concours voor biologische wijnen en bieren. 2000 wijnen en 150 bieren worden er geproefd door een internationale jury. De bekroonde referenties zullen vrij te proeven zijn tijdens Millésime BIO. De namen van de laureaten worden al bekend gemaakt tijdens de digitale sessie van het salon.

Millésime BIO Concreet:
Wanneer?
Digitale sessie: 23 en 24 januari 2023. 24/24u
Fysieke salon: 30 januari, 31 januari en 1 februari 2023
Waar?
Montpellier, Parc Expo
Inschrijvingen bezoekers:
Via de website: www.millesime-bio.com