Dirk Rodriguez
Winebizz

Blinkend nieuwe Châteaux-Vini in Ternat

Châteaux-Vini is opnieuw verhuisd naar Ternat. En niet zomaar verhuisd. De wijnhandel van Bart Rogiers & Co is mooier, groter en beter uitgerust voor de toekomst dan ooit. Vino nam een kijkje tijdens het openingsweekend.

Toen Châteaux-Vini enkele jaren terug Cooreman te Groot-Bijgaarden overnam, leek het voor de hand te liggen dat Bart Rogiers met zijn wijnhandel Châteaux-Vini naar Groot-Bijgaarden zou verhuizen. Cooreman had grote stocks aan bordeaux en had ook de nodige depotruimte. Op het eerste zicht leek dat een goede zaak: knusse, mansion-achtige gebouwen, grote parkeerruimte. Maar er mangelde iets: het trouwe cliënteel uit Ternat liet het deels afweten. Cooreman had voornamelijk een horeca-cliënteel opgebouwd en daarvoor is de ligging niet belangrijk, de horeca wordt aan huis bediend.

Bart Rogiers: “De horeca is belangrijk, maar het DNA van Châteaux-Vini is anders dan dat van Cooreman. Wij hebben ook veel particuliere klanten. En het viel toch op dat slechts een deel van het cliënteel uit Ternat de weg naar Groot-Bijgaarden vond. Toen het huurcontract voor de gebouwen afliep, hebben we met het team van Châteaux-Vini besloten om de stoute schoenen aan te trekken en terug naar de Industrielaan in Ternat te verhuizen.”

Natuurlijk, met de overname van Cooreman was Châteaux-Vini serieus gegroeid, dus moest er geïnvesteerd worden in een nieuwe, ruime vestiging. Die werd niet gevonden, dus moest worden gebouwd en daarvoor was er plaats in de Industrielaan in Ternat, gelukkig zelfs op een steenworp van de vroegere ‘cash&carry’ van Châtaux-Vini.

De nieuwe vestiging (want een gewone wijnwinkel kan je het niet noemen) werd het weekend van 6-8 mei plechtig geopend met een Italiaanse proeverij en het mag gezegd: het nieuwe Château-Vini is helemaal state-of-the-art, met een modern shopgedeelte, degustatieruimtes, keuken, een aparte ruimte voor masterclasses en vooral: een rechtstreekse toegang tot een geklimatiseerd depot. Bart Rogiers: “En zoals vroeger zijn we elke vrijdag en zaterdag open van 11 tot 18u. Met telkens andere wijnen om te proeven. Iedereen welkom.”

Nieuw adres: Châteaux-Vini. Industrielaan 36 – 1740 Ternat.
Website: www.chxvini.be