Baudouin Havaux
AGENDA

Cuba is de sigaar van de omikron-golf

In februari vindt normaal het "Festival del Havana" plaats in de Cubaanse hoofdstad. Maar covid stak hier een stokje voor.

Het is nu officieel, het jaarlijkse Festival del Havana, dat normaal gesproken jaarlijks eind februari plaatsvindt, is afgelast. Het laatste festival dateert intussen van februari 2020.

Professionals en aficionados van het gerolde tabaksblad ontmoeten elkaar bij deze gelegenheid om kennis te nemen van nieuwe modellen en modules. De Covid-crisis is de grote schuldige. Een tijdlang waren er ook nauwelijks leveringen van sigaren in Europa, terwijl het cliënteel net meer nood had aan rookgerief om te ontspannen tijdens de isolaties en (semi-)lockdowns. Voor Cuba, land met nauwelijks enige exportinkomsten, is het uitstel van lancering van nieuwe modules een aderlating. Het volgende festival is voorzien voor februari 2023.