Charles Piron
AGENDA

Wine Paris & Vinexpo Paris, zo goed als volzet

Goed een maand voor de opening, is Wine Paris & Vinexpo Paris vrijwel volgeboekt: 95% van de plaatsen voor producenten van wijn en sterkedrank zijn ingenomen.

Meer dan 2800 exposanten zullen van 14 tot 16 februari 2022 verzamelen op Paris Expo Porte de Versailles. Zowat alle Franse regio’s zijn vertegenwoordigd, naast tal van internationale wijnhuizen. In totaal zullen 32 landen present tekenen op de grote reünie van de wijn- en gedistilleerdindustrie.

Opvallend is de sterke Italiaanse delegatie met deelname van nieuwe wijngebieden zoals Abruzzo, Friuli en Campania. Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Libanon, Griekenland, Japan, Zweden, Georgië, België, Argentinië en Venezuela – om er maar een paar te noemen, zijn eveneens van de partij.

Masterclasses

De editie van 2022 belooft bijzonder gevarieerd te worden met een breed programma van masterclasses en conferenties. Verschillende thematische gebieden worden verkend en de nieuwe uitdagingen voor de markt komen volop aan bod.

• In Wine Tech Perspectives, een ruimte gecreëerd in samenwerking met WineTech en Vinocamp, zullen 30 start-ups hun innoverende oplossingen voorstellen en toelichten tijdens enkele workshops.

La Nouvelle Vague zal 40 getalenteerde jonge producenten verzamelen die op zoek zijn naar hun eerste verdelers in Frankrijk en daarbuiten.

Wine Talks is dan weer een rondetafel met originele toespraken over de belangrijkste trends in de sector.

• De Be Spirits area en zijn enorme Infinite bar zullen dit jaar nog belangrijker zijn met 50% meer ruimte dan in 2020, d.w.z. meer dan 120 exposanten, waarvan 1/3 internationaal. U kan zich onder meer verwachten aan IJslandse gin, Siberische wodka, sterkedrank uit Hongkong en esdoornbrandy uit Quebec.

Kortom, Wine Paris & Vinexpo Paris is klaar om de hoofdstad te veroveren. En dan denken we ook aan de vele OFF! – evenementen: bijna 100 Parijse restaurants en bars, geselecteerd vanwege hun hun uitgelezen drankaanbod, bieden originele menu’s en cocktails, proeverijen en verrassingsevenementen, zodat heel Parijs van 14 tot 16 februari 2022 mee kan vibreren op het ritme van wijn en sterkedrank!