Dirk Rodriguez
Regio

Vin de Liège haalt probleemloos een miljoen euro op

De coöperatieve Vin de LIège heeft duidelijk een enthousiaste achterban. Voor de nieuwste plannen werd gezocht naar 1.050.000 euro op jaarbasis, dus tegen december 2022. Maar amper een week na bekendmaking van de plannen, zorgden nieuwe coöperanten al voor 958.000 euro vers geld.

De wijncoöperatieve telde eind november al 2.000 leden. Op één week tijd kwamen er daar 900 bij, goed voor een inbreng van 958.000 euro. Reactie van voorzitter Fabrice Collignon: “We wisten dat Vin de Liège een zekere aantrekkingskracht uitoefent, maar we hadden nooit zo’n enthousiaste reactie verwacht. Het bewijst voor mij dat de samenleving zit te wachten op nieuwe economische modellen waarbij winst niet de grootste drijfveer is.”


Klaar voor een nieuwe stap

“Bedoeling is om met de nieuwe middelen de kelders uit te breiden met 600 m2, nieuw vinificatiemateriaal aan te kopen en nieuwe percelen te beplanten,” aldus oenoloog-keldermeester Romain Bevillard. Op die manier zou Vin de Liège in staat zijn om de jaarlijkse productie op te trekken van 120.000 tot 170.000 flessen per jaar.

meer info: vindeliege.be