Personalia

Philippe Lambrecht, Belgian Wine Personality 2021

De bezieler van de iconische wijnhandel De Brabandere, sleutelfiguur achter de fusie van Dercor en The Grape 1870 en mede-oprichter van Bodegas Mas Alta zocht nooit de publiciteit op. Maar hij is wel Wine Personality of the Year.

‘In de luwte’ is de uitdrukking die Philippe Lambrecht, ervaren jager, als gegoten zit. Hij is de onzichtbare hand achter de Belgische allocaties van Domaine de la Romanée-Conti en Vega Sicilia. In mei van dit jaar bezegelde hij de fusie van wijnhandel Dercor en The Grape 1870 waarvan hij de belangrijkste aandeelhouder wordt. Vorig jaar had hij 150 jaar Wijnhandel De Brabandere moeten vieren. Covid heeft daar een stokje voor gestoken. Maar er blijven genoeg jubilea om te vieren: 30 jaar aan het hoofd van De Brabandere en ook 30 jaar négociant in Bordeaux, 20 jaar wijnbouwer in Priorat met Bodegas Mas Alta en 5 jaar wijnbouwer op Château Le Rey in Castillon, Bordeaux.

De idee van Vino is altijd geweest dat onze Wijnpersoonlijkheid een ware ambassadeur is voor de Belgische wijncultuur. Wie het interview leest, komt tot de slotsom dat er nauwelijks een betere ambassadeur bestaat. Wie hem leert kennen, beseft dat Philippe Lambrecht tot op het bot doordrongen is van de wijnmicrobe: zijn leven is een lange queeste naar de perfecte wijn.

Een exclusief interview verschijnt morgen in Vino.be, bijlage van De Morgen, La Libre Belgique en La Dernière Heure.

Vino’s Hall of Fame
De titel Belgian Wine Personality of the Year wordt sinds 2009 uitgereikt
aan een Belg die zich in de wijnwereld heeft onderscheiden.
De laureaten :
2009 Justin Onclin
2010 Filip Verheyden
2011 Alfred Bonnie
2012 Carol Duval-Leroy
2013 José Lemahieu
2014 William Wouters
2015 Jacques De Schepper
2016 Eric Boschman
2017 Jean-Marie Guffens
2018 Philippe Grafé
2019 Marc Verstraete
2020 Christophe Heynen MW
2021 Philippe Lambrecht