D. Rodriguez – C. Piron
Regio

Vinopres lanceert eerste Gids van de Belgische Wijn

Het is zover: Vinopres lanceert de Vino! Gids van de Belgische Wijn op het einde van de zomer. Producenten van Belgische wijn kunnen vanaf nu hun stalen opsturen.

Vinopres, uitgever van Vino Magazine, heeft besloten een gids uit te brengen die volledig gewijd is aan Belgische wijn. De Belgische wijn is op een punt aanbeland dat het een eigen gids verdient. Deze gids zal jaarlijks in twee edities (Frans en Nederlands) verschijnen en op grote schaal in België worden verspreid via het netwerk van boekhandels en wijnwinkels. Het zal ook worden verspreid onder restauranthouders en journalisten. Het doel is de Belgische wijnproductie, die elk jaar in kwaliteit en kwantiteit toeneemt, te promoten.

Professionele beoordeling
Alle ingestuurde wijnen zullen geproefd worden door een professionele jury bestaande uit binnenlandse en internationale wijnprofessionals. De jury zal doorgaan in het stadhuis van Brussel. De degustaties zullen plaatsvinden onder toezicht van de Concours Mondial van Brussel. Na de jurering zullen alle wijnen een score op 100 krijgen.

De beste wijnen zullen voorgesteld worden in de gids. Elke weerhouden wijn zal verschijnen met:

·      De behaalde score (op 100)
·      Een commentaar bij de wijn
·      Een voorstelling van het wijndomein

Hoe deelnemen?
U bent producent van Belgische wijn? Dan kan u alle nodige info verkrijgen door een mailtje te sturen naar
href=”mailto:charles.piron@vinopres.com”>charles.piron@vinopres.com