Regio

Doña Paula, Malbec op zijn elegantst

Wie Mendoza zegt, zegt Malbec. De hooggelegen wijngaarden produceren wijnen met vaak veel power, maar bij Doña Paula zet vrouwelijke elegantie de toon. Dankzij de gerichte symbiose tussen het terroir en de druif komt een expressie naar boven die gracieus is en verfijnd. Verrassend voor Malbec.

Zoveel elegantie komt van de hand van Martin Kaiser, in 2020 verkozen tot ‘The Viticulturist of the Year’, door Tim Atkin MW. Kaiser werkt al 15 jaar op het domein en is quasi vergroeid met het terroir van de wijngaarden. Hij identificeerde 700 percelen met een verschillende expressie en dat mondde uit in 200 microvinificaties. Dat liet hem toe de Altitude Series, de superpremiumwijn Selección de Bodega en andere prachtige Estate Wines te creëren.

Dat gebeurt trouwens op de meest duurzame en waterbesparende wijze met smeltwater uit de Andes. De wijnen zijn bovendien vegan dankzij de klaringsmethoden die gebruikt worden.

(lees verder onder foto)

• Doña Paula High Altitude Malbec, Valle de Uco, Mendoza, 2019
Deze High Altitude Malbec wordt gemaakt van handgeplukte druiven van eigen Estates. 90% hiervan komt uit de Alluvia-wijngaard (1350 m hoogte). De wijnen rijpen 12 maand op Franse eik, waarvan een derde nieuw. Diepgetinte Malbec met een intense en expressieve neus van braam, bosbes en fijne florale toetsen waaronder viooltjes. Op de tong rond en genereus, met veel body en een finale met een hint van ceder en toast. Mooie afdronk waarin alles perfect verweven zit. Wijn die stilaan op dronk komt, maar nog jaren kan rijpen op fles.
Foodpairing: gegrild en gestoofd rood vlees, gevogelte, harde kazen en BBQ.
• Verdeling: Delhaize, €8,49

(lees verder onder de foto)

• Doña Paula High Altitude Riesling, Gualtallary, Mendoza, 2020
Dankzij de koele nachten in het hoge gebergte bewaart deze Riesling een prachtige natuurlijke fraîcheur. Expressief en complex aroma van witte bloesem (jasmijn), wit fruit en citrus. Verfrissend en delicaat met een minerale, perfect droge finale.
• Verdeling: Delhaize, €8,49

Voor meer info en meer referenties van Doña Paula, contacteer
info@chacalli.com