Dirk Rodriguez
Personalia

Hugo Bernar (Hageling Bio) overleden

We melden met droefheid het overlijden van Hugo Bernar, grote bezieler van de biologische wijnbouw in ons land.

Vino vernam deze ochtend (19/4) het plotse overlijden van Hugo Bernar, grote bezieler van de biologische wijnbouw (cfr. zijn eigen wijndomein Hageling Bio) en van het gebruik van interspecifieke rassen, wat daarmee volgens hem onlosmakelijk verbonden is. “We vonden hem zaterdag achter het stuur van zijn bestelwagen. Hij overleed aan een hartstilstand,” vernemen we van zijn vrouw die we bij deze nogmaals ons medeleven overmaken. Op vrijdag 16 april had hij zijn verjaardag nog gevierd.

Hugo Bernar had zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op het kweken van interspecifieke druivenrassen. Deze activiteit was voor hem belangrijker geworden dan het maken van wijn.