Winebizz

Vinitaly uitgesteld tot 2022

Na Millésime Bio, WineParis en Prowein stelt nu ook Vinitaly zijn wijnbeurs uit.

Gelet op de ernst van de sanitaire toestand in Italië, is dit nieuws niet echt meer een verrassing. Toch leek de vooropgestelde datum vrij geruststellend: van 20 tot 23 juni. Het salon verschuift nu naar 10-13 april 2022.

Ingewijden weten dat Vinitaly meestal in de eerste helft van april plaatsvindt. Riccardo Cotarella
, beroemd wijnmaker en voorzitter van de Italiaanse federatie van oenologen, reageerde gerustgesteld: “Het is een teken dat de organisatie zijn verantxwoordelijkheid neemt, en we zullen organisator Veronafiere blijven steunen in zijn verdere acties, voorzien in juni en oktober, want we moeten klaarstaan van zodra de markt daar om vraagt.”

Een van de evenementen van Veronafiere die dit jaar overeind blijven is OperwaWine, een gezamenlijk initiatief met Wine Spectator. Dit zal doorgaan in Verona op 19 en 20 juni.