D. Rodriguez – C. Piron
Personalia

Een vleugje Bourgogne in Californië

Na de familie Boisset trekt ook de familie Faiveley naar de Westkust van de VS.

De familie Faiveley, bekende Bourgogneproducent uit Nuits-Saint-Georges, lag al een tijdje op de loer om een goede koop te doen aan de overzijde van de oceaan. “We hebben al lang een band met de Verenigde Staten, een passie voor zijn wijnen en zijn mensen. Als trotse Bourgondiërs willen we ook de beste Pinot Noir en Chardonnay van de Verenigde Staten maken. De Sonoma-regio en in het bijzonder Russian River trokken ons aan. Williams Selyem is altijd een van onze favoriete wijngaarden geweest. We zijn blij en trots dat John en Kathe Dyson ons hun vertrouwen hebben geschonken.” verklaart Erwan Faiveley.

In Bourgogne bezit de familie meer dan 120 hectare wijngaarden, waaronder heel wat uitzonderlijke terroirs met onder meer 12 Grands Cru’s en 25 Premiers Cru’s.

Williams Selyem ligt in het hart van de Russian River Valley, deel van Sonoma in Californië en bekend als koelere buur van Napa Valley. Het wijngoed beslaat meer dan 135 acres (54 hectare). Na 23 jaar aan het hoofd van Williams Selyem hebben John en Kathe Dyson besloten om samen met de familie Faiveley “een nieuw hoofdstuk te schrijven,” zoals dat zo mooi heet. “Kathe en ik waren op zoek naar de ideale partners om ons op te volgen. Gedurende vele jaren hebben we de erfenis van Burt Williams en Ed Selyem bewonderd en voortgezet. We hebben verschillende aanbiedingen afgewezen die niet overeenkwamen met onze visie. Met de familie Faiveley delen we eenzelfde filosofie over het maken van geweldige wijnen en zijn we ervan overtuigd dat we de juiste mensen hebben gevonden voor een langetermijnverbintenis.”

De familie Faiveley neemt Williams Selyem niet meteen helemaal over maar heeft wel een belangrijk minderheidsbelang verworven, met de optie op een volledige eigendomsoverdracht. De Dysons zullen minstens drie jaar aan het roer blijven. Het Williams Selyem-team blijft ook aan, net als Chief Winemaker Jeff Mangahas. Jeff zal de familie Faiveley wel uitleggen wie ‘Karl’ is. Weet u trouwens wie Karl is?