Communiqué
Winebizz

Buen Gusto opent tweede wijnzaak in Opwijk

Buen Gusto, speciaalzaak in Spaanse wijnen en delicatessen startte in 2009. Tien jaar later begon het aan de nieuwbouw in Opwijk en nu opent het daar ook zijn tweede - overigens schitterende - wijnwinkel.

De gebroeders Guy en Rik Heyvaert richtten in 2009 Buen Gusto op dat faam verwierf met zijn fijne wijnen en delicatessen uit Spanje. Sinds 2015 splitsten ze de zaak in een groothandel en een detailhandel. Rik Heyvaert (foto onder) legt uit hoe het komt dat Buen Gusto net in dit bijzondere jaar een tweede winkel opende.

Rik Heyvaert: “We kijken terug op een merkwaardig jaar met zowel positieve noten als mindere, maar je kan zeker stellen dat we dankzij een deel nieuwe klanten de schade meer dan beperkt hebben. Aan de andere kant hebben we natuurlijk gevoeld dat de horeca klappen kreeg. Per saldo gaan we vooruit, maar we hadden gerekend op een grotere groei, laat het ons zo stellen. De opening van de tweede winkel was voorzien voor oktober wat in dit coronajaar niet is gelukt, maar we hebben dan de hele focus gelegd op een opening voor de feestdagen en dat is gelukkig wel gelukt.”

Sinds 2015 hebben jullie er ook officieel een groothandelszaak bij. Hoe belangrijk is die?

Rik Heyvaert: “In feite zit de groothandel in ons DNA. Toen Guy en ik startten in 2009 waren we een groothandelszaak. Het is pas gaandeweg dat we op vraag van particulieren een winkel geopend hebben in Sint-Gillis-Dendermonde. Maar vandaag de dag is de groothandel nog altijd belangrijker dan de particuliere verkoop. Onze doorverkopers zijn vooral delicatessenzaken, kaaswinkels, kruideniers en cavisten die vaak zelf nog doorverkopen aan de horeca.”

De specialiteit is Spanje. Blijft dat zo?

Rik Heyvaert: “Ja, zonder twijfel. En dan zowel wijn en olijfolie als delicatessen.”

De nieuwe zaak wordt geopend in Opwijk. Maar Dendermonde en Opwijk liggen niet zo ver van elkaar. Pikt de ene winkel geen klanten af van de andere?

Rik Heyvaert: “Nee, helemaal niet. Toen we deze nieuwbouw begonnen was het de bedoeling om ruimte te creëren met een driedubbel doel: opslag, kantoren én winkel. De ligging aan de Steenweg op Dendermonde is erg goed met veel passage. Maar na enkele dagen merken we al dat het publiek volledig anders is. Opwijk heeft een bevolking die steeds meer op de hoofdstad gericht is: vlak naast Asse gelegen dat tot de ‘Noordrand van Brussel’ wordt gerekend. Dendermonde sluit eerder aan bij het Scheldeland.”

Mooie winkel trouwens. Zijn jullie af en toe open met de feestdagen?

Rik Heyvaert: “Absoluut, zelfs op de zondag tussen de feesten zijn we open. Alleen op Kerstmis en Nieuwjaar gaan we dicht. Spring dus gerust eens binnen!”

Met plezier.

Meer info en adres(sen): buengusto.be