Charles Piron
Winebizz

Ook in 2021 geen Prowein

Eerst werd er nog gespeculeerd op een Prowein met een maximum aantal bezoekers per Hal, en dit zoals voorzien van 19 tot 23 maart. Maar organisator Messe Düsseldorf ziet daar nu van af.

Duitsland beleeft een zware tweede covid-golf en vermoedt dat de reisproblematiek niet tijdig opgelost geraakt tegen maart, ondanks de aangekondigde vaccinaties. De beslissing van het deelparlement van de staat Noordrijn-Westfalen dat evenementen niet kunnen plaatsvinden heeft de organisator doen besluiten dat Prowein programmeren te veel risico’s inhoudt. “We hebben deze beslissing niet lichtvaardig genomen. Integendeel, we hebben de argumenten voor en tegen een beurs in de turbulente tijden van de pandemie zeer zorgvuldig onderzocht, waarbij we intensief en nauw hebben overlegd met onze partners en exposanten. Het waren vooral de belangen van onze exposanten en bezoekers die doorslaggevend waren als argument,” verklaart Erhard Wienkamp, directeur van de Messe Düsseldorf GmbH.

In deze context speelde de datum van de beslissing een zeer belangrijke rol: “Nu kunnen de exposanten zich concentreren op de volgende ProWein-datum. Op deze manier garanderen we de planningszekerheid die essentieel is voor een succesvolle beurs. “In lijn met deze lange-termijnstrategie kunnen we de datum voor Prowein 2022 al aankondigen: van 27 tot 29 maart 2022.”

ProWein-World : perspectieven voor 2021 en 2022

ProWine China, dat net succesvol werd afgerond, wordt volgend jaar omgedoopt tot ProWine Shanghai en zal van 9 tot 11 november 2021 opnieuw plaatsvinden in het Shanghai New International Expo Center. De volgende ProWine Asia krijgt eveneens een nieuwe naam,  ProWine Hong Kong en zal plaatsvinden van 18 tot 21 mei 2021. ProWine São Paulo vindt plaats van  5 tot 7 oktober 2021. Na het uitstel als gevolg van de beperkingen veroorzaakt door de Covid-19 pandemie, zal de volgende ProWine Asia in Singapore worden omgedoopt tot ProWine Singapore en pas plaatsvinden in 2022.