D. Rodriguez – C. Piron
Diverse

Nog volop “wijnfestijn” bij Spar

Het begin van de wijnfestivals gemist? Geen probleem, bij Spar Retail komt het festijn nu pas goed op gang en duurt nog tot 4 november.

Vino proefde enkele wijnen uit het festival voor u. Maar koop gerust een staaltje links en rechts voor u tot grotere aankopen overgaat. De kortingen zijn in ieder geval consistent en gelden in sommige gevallen al bij aankoop van 1 fles. Succes bij uw ontdekkingstocht…

Bubbels:

• Victor Preiss, Brut, Crémant d’Alsace
De kleine belletjes beloven het allerbeste voor deze crémant. Zachte neus met een vleugje limoen en kruisbes. In de mond fruitig en romig met meer karakter dan neus aangeeft en een perfect droge finale. Crémant gekneed naar de smaak van de Belgen. (11,5%)
Spar – €10,19

• Secret de Berticot Sauvignon blanc, Côtes de Duras, Zuid-Westen 2019
Zo aromatisch en open dat het bijna speels wordt: deze 100% Sauvignon uit de Franse Sud-Ouest. Frisgroen fruit rijkt hier de hand aan exotischer fruit zoals ananas en kiwi. Prima prijs/kwaliteitverhouding. Ideale aperitiefwijn die ook uw slaatjes kan opsmukken. (12%)
Spar – €5,99

• Château Lamothe, Bordeaux, 2018
Prototype van de moderne bordeaux met lichte houtinvloed, specerijen (vanille, zoethout) en sappig fruit. Op de tong vetjes en vlezig en vooral soepel drinkend. Goed merlot-getypeerd (70%) met de structuur van cabernet (25%), aangevuld met wat Petit Verdot. Het alcohol-gehalte nemen we er graag bij. (14,5%)
Spar –  €6,99

• Espiga Reserva, Lisboa, Portugal 2018
Blend van inheemse rassen met Syrah. Heel toegankelijke en royaal van de houtriem gesneden Portugees met sappig zwart fruit, toast, ledertoetsen, specerijen en voldoende kracht om een lekkere stoofpot de baas te kunnen. Voor elke gelegenheid en elke portefeuille. (13,5%)
Spar – €4,29

• La Bête à Bon Dieu (bio), Plan de Dieu (Vaucluse), Rhônevallei 2018
Verrassend complete wijn van de coöperatieve Camille Cayran (Grenache-Carignan-Syrah). Aanlokkelijk aroma van gekonfijte zwart bes, kers en gedroogde kruiden. Palet van vet fruit en karaktervolle afdronk waarin tannine en alcohol perfect verweven zijn. Voltreffer. (14%)
Spar –  €9,49